De vier voortgezet onderwijs scholen in Barendrecht

BARENDRECHT – Voor de meeste leerlingen die aan het eind van dit schooljaar de basisschool verlaten, is de zoektocht naar een school voor voortgezet onderwijs begonnen. De Barendrechtse scholen voor voortgezet onderwijs spelen hier maandag 30 november op in met de inmiddels traditionele scholenmarkt.

Dit schooljaar zal de scholenmarkt online zijn. Hiervoor is een speciale website ontwikkeld waarop alle informatie te vinden is over de 4 VO-scholen van Barendrecht. De website scholenmarktbarendrecht.nl gaat die dag vanaf 16.00 uur online. De scholen zullen op 30 november ook allemaal extra lang te bereiken zijn, telefonisch of via chat, van 16.30 uur tot en met 19.00 uur. Een team van docenten zal dan beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen van ouders.

De deelnemende scholen zijn CSG Calvijn Groene Hart, Dalton Lyceum Barendrecht, Focus Beroepsacademie en OZHW Groen College.

Dankzij deze nieuwe website en de online scholenmarkt zijn de leerlingen en hun ouders in staat om in korte tijd een indruk te krijgen van het brede onderwijsaanbod (vmbo in diverse schakeringen, mavo, havo, atheneum en gymnasium) binnen de Barendrechtse gemeentegrenzen.

Natuurlijk zijn de scholen ook op andere momenten te benaderen voor informatie. Wel zullen dit schooljaar de traditionele ‘Open Dagen’ een andere vorm krijgen. Houd hiervoor de websites van de verschillende scholen goed in de gaten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »