De buurtbussen gaan weer rijden: Geen plezierritjes, mondkapje verplicht, max 4 reizigers

BARENDRECHT – De vrijwilligers van de buurtbus rijden in Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard vanaf maandag 8 juni in gloednieuwe bussen. Met de oude bussen waar de buurtbusverenigingen mee reden, was regelmatig iets mis. Vervelend voor de vrijwilligers en natuurlijk voor de reizigers.

De moderne bussen zijn betrouwbaarder, rijden stiller en schoner dan de oude bussen en hebben een betere instap. Per gemeente rijdt de buurtbus routes naar plekken waar de reguliere RET-bus niet komt. De buurtbussen zijn coronaproof gemaakt.

Coronaproof

Er zijn plexiglas schermen rond de chauffeursplek aangebracht. Daarom kan de chauffeur zijn stoel tijdens de rit niet meer verlaten. Dit betekent ook dat de chauffeur niet meer kan assisteren bij het instappen van passagiers. Daarom kunnen kinderwagens niet mee in de nieuwe buurtbus.

Dienstregeling Buurtbus 601 rijdt tussen Ridderkerk en Barendrecht. Buurtbus 602 tussen Poortugaal en Portland en buurtbussen 603 tussen Station Barendrecht en Carnisselande en buurtbus 604 van Station Barendrecht naar Ter Leede. Bekijk de dienstregelingen op www.RET.nl.

Extra schoonmaak

Ook worden na elke dienst alle handgrepen en dergelijke schoongemaakt en wordt de bus twee keer in de week grondig gereinigd. Met oog op de 1,5 meter afstand mogen er maximaal 4 passagiers per rit meereizen. De beperkte ruimte is daarom bedoeld voor mensen die de buurtbus echt nodig hebben, niet voor plezierritjes dus. Vanwege de coronamaatregelen konden de buurtbussen vanaf half maart niet meer rijden, het was in deze bussen niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Afstand houden en mondkapje

Wilt u met de buurtbus reizen? Houd dan 1,5 meter afstand van andere reizigers. Het dragen van een mondkapje is tijdens de rit verplicht. Gebruik de buurtbus alleen als het echt moet.

« | »