Buurtbus tussen Carnisselande en Barendrecht Centrum gaat vanaf maandag 2 september rijden

BARENDRECHT – [Dienstregeling] Vanaf maandag 2 september gaat Buurtbus 603 & 604 van start in Barendrecht. Reizigers kunnen vanaf dat moment, met hun bestaande OV chipkaart, gebruik maken van de buurtbuslijn van Carnisselande naar station Barendrecht en de extra lijn tussen station Barendrecht en heen/terug naar de wijk Ter Leede.

De buurtbus gaat van maandag tot en met vrijdag een dienstregeling rijden tussen 7:55 en 17:25 uur. Bekijk hier de (eerder vastgestelde) route van de nieuwe Buurtbus 603 en 604 (of de groene lijnen in de afbeelding bij dit artikel)

Dienstregeling

Lijn 603 start op werkdagen om 7:55 uur in Carnisselande (keerlus tram Portlandse Baan) en is dan om 8:15 uur op station Barendrecht. Tussen 8:15 en 8:25 uur rijdt de bus in 10 minuten tijd naar de wijk Ter Leede én weer terug naar station Barendrecht. Tien minuten later, om 8:35 uur, vertrekt de bus weer vanaf het NS station naar Carnisselande, via oa de Dorpsstraat, Muziekplein, Breslau, Voordijk, Vrijheidsakker en Mandemakerij, naar het start/eindpunt bij de keerlus van de tram aan de Portlandse Baan.

De rit tussen Carnisselande en Station Barendrecht duurt 20 minuten. De extra route van/naar station Barendrecht tussen de wijk Ter Leede duurt 10 minuten. Tussen iedere volledige rit (route 603 + 604) wacht de bus 10 minuten op station Barendrecht. In de dienstregeling is geen extra tijd opgenomen om te wachten bij het start/eindpunt in Carnisselande.

Vrijwilligers

De Buurtbus wordt gereden door vrijwilligers. In totaal zijn er zo’n 20 chauffeurs nodig. De initiatiefnemer is daarom nog op zoek naar geschikte chauffeurs. Initiatiefnemer Carsten Visser: “Van de vrijwilliger wordt verwacht één dienst per week beschikbaar te zijn om de buurtbus door Barendrecht te rijden. Een dienst duurt ongeveer 5 uur, er komen 2 diensten per dag.” Vrijwilligers moeten minimaal 21 en maximaal 76 jaar zijn en een rijbewijs B bezitten. Aanmelden als vrijwilliger kan per e-mail via busbarendrecht@outlook.com.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »