Aankomst Hemelvaart Motorrit Barendrecht 2013 (2e Barendrechtseweg)

BARENDRECHT – Op donderdag 30 mei, Hemelvaart, zal de Hemelvaart Motorrit weer plaatsvinden in Barendrecht. De deelnemers van de 25e editie van de Motorrit vertrekken om 09:15 uur vanaf de Bachlaan (Aksent). De organisatie roept mensen op om de deelnemers te komen uitzwaaien bij het vertrek.

De organisatoren, Petra en Menno de Mol en Marcel Visser, hebben daarnaast aangegeven dat dit de laatste editie is die ze zullen organiseren: “Na 10 jaar, inclusief deze 25e jubileum editie, is het mooi geweest. Hopelijk staan er mensen op die het van ons overnemen.” De afgelopen jaren zorgden zij o.a. voor het uitstippelen en testen van de nieuwe routes, het regelen van de lunchlocaties, het werven van sponsoren en het zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen van de rit zelf.

Motorrit

In totaal rijden er dit jaar 180 motoren met 230 deelnemers mee (bestuurders + bijrijders). De motorrit is dit jaar 195km lang en onderweg zal er een aantal keer worden gestopt voor een hapje en een drankje. Inschrijven is niet meer mogelijk, 230 deelnemers is het maximum. De opbrengst van de motorrit, het inschrijfgeld en sponsoren, komt ten goede aan lokale goede doelen: Danceclub The Hit en Hospice de Reiziger. De start is bij Danceclub The Hit (Aksent) en zal direct na de start ook langs Hospice de Reiziger aan de Voordijk rijden.

Terugkomst

De deelnemers van de motorrit worden rond 17:00 uur terug verwacht in Barendrecht. Via BarendrechtNU zal de locatie van de motorrit weer live te volgen zijn.

Vanaf de Dierensteinweg rijden de motoren bij terugkomst over de 1e, 2e en een stukje van de 3e Barendrechtseweg (tot aan De Kleine Duiker rotonde), om vervolgens weer terug te rijden over de Barendrechtseweg richting het gemeentehuisplein. Daarna rijden ze verder over de Binnenlandse Baan (langs ‘t Vlak) naar de Lindehoevelaan. Vanaf hier rijden de deelnemers richting Bonheur by Lust, waar de dag zal worden afgesloten met een diner en live muziek.

Een video van het vertrek van de motorrit in 2018:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »