Drone, modelhelikopter en modelvliegtuig

BARENDRECHT – Op zaterdag 9 februari is het museum van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) in de Oude Dorpskern de “landingsplaats” voor Modelvliegclub Europoort (MVE). Er zijn een tiental modellen van de club te bezichtigen en er zal door de leden van de MVE uitleg gegeven worden over de diverse technieken.

Op zaterdag 9 februari zijn er bij de HVB demonstraties met de diverse vliegtuigen en er zal met drones gevlogen worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit zowel buiten als binnen plaatsvinden. Het museum is deze dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeerplaats in de omgeving en de toegang is gratis. U bent van harte welkom.

Modelvliegclub Europoort

Binnen de club zijn er verschillende specialisten. De een is goed in het geven van instructie, de ander weet veel van aerodynamica, elektronica of werktuigbouwkunde. Weer anderen hebben feeling voor het bouwen van een model of de instelling van motor en zenders. Dat komt er allemaal kijken bij het in de lucht brengen van een vliegtuig. Modelvliegen is een geweldige sport. De Modelvliegclub Europoort (MVE) in Barendrecht, opgericht op 1 januari 1965, is een gezellige vereniging waarin de leden uit Barendrecht en verre omgeving elkaar met raad en daad bijstaan bij het bouwen van een vliegtuig of helikopter en bij het leren vliegen.

Nagenoeg iedereen kan leren modelvliegen. Het is niet nodig dat iedere vlieger een complete deskundige is voordat hij of zij zou kunnen vliegen. Om de veiligheid te waarborgen is het nodig dat het model waarmee gevlogen wordt aan veiligheidseisen voldoet en dat de vlieger over deskundigheid beschikt om het model goed te kunnen besturen. Aan zowel veiligheid als deskundigheid besteedt de modelvliegclub veel aandacht.

Het vliegveld van de MVE bevindt zich boven op een heuvel aan de rand van het recreatiegebied Vredepolder aan de Oude Maas. Deze heuvel is ontstaan tijdens de aanleg van de Heinenoord tunnel en is ‘de Bult’ gedoopt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »