Toeristisch Overstap Punt (TOP) in de Zuidpolder van Barendrecht

BARENDRECHT – Op zondag 11 november worden er wandelingen (5, 10 en 15km) georganiseerd in de Zuidpolder. De wandelingen en een excursie beginnen vanaf Theehuys Polderzicht aan de 3e Barendrechtseweg (in de Zuidpolder). Op deze locatie is ook het Toeristisch Overstap Punt (TOP), waar u veel informatie en kaartjes aantreft over dit gebied.

Organisator Hans Hartmann werkt voor de wandelingen en excursie samen met de ‘Vereniging voor wandelaars Te Voet’, TOP- routenetwerken, Natuurvereniging Eiland IJsselmonde en Theehuys Polderzicht.

Meewandelen

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 11 november tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf Theehuys Polderzicht aan de Derde Barendrechtseweg (iets voorbij De Kleine Duiker). In het Theehuys kunt u terecht om iets te eten en drinken. Speciaal voor de wandeling heeft het Theehuys deze dag een goedgevulde erwtensoep op het menu staan.

Er zijn drie wandeltochten uitgezet; respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 km. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie o.l.v. een natuurgids van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. Deze excursie begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursie kost € 2,00 en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

De wandelroutes voeren, afhankelijk van de lengte, onder meer langs de Zuidpolder, Heerjansdam, Hooge Nes, Develbos en Oude Maas

Meer informatie kunt u zondag 11 november krijgen bij het startpunt. U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ hartmann44@zonnet.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »