Foto's: Zomerfeest Barendrecht 2017

BARENDRECHT – Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 30 juni bol van de activiteiten. Die dag vindt het jaarlijkse ZomerFeest plaats. Er is de hele dag veel te doen in het oude en nieuwe deel van het centrum. Om 12.00 uur wordt het feest op het Doormanplein officieel geopend door wethouder Tanja de Jonge.

Van de Middenbaan tot het Doormanplein staan de kramen van de ZomerMarkt. Bij gebouw Heuvelsteyn staat een tweede podium van het festival. Het programma wordt hier verzorgd door Cultuur Locaal. Er zijn van 13.30 tot 17.00 uur doorlopend optredens met muziek en dans.

Zie ook: Programma: ZomerFeest Barendrecht

ZomerFeest: Muziek, activiteiten en ZomerMarkt

Op het plein voor de Dorpskerk en in zaal De Ontmoeting zijn kinderactiviteiten.  De bezoekers kunnen modelscheepjes op afstand besturen. Verder kunnen de kinderen onder meer pizza bakken, schminken en aan de slag met de reuzenbelleblaas. Voor de kinderactiviteiten is een strippenkaart nodig. Deze kost 5 euro en is te koop bij de organisatiekraam.

Op het Bakkerij Pot Podium is de hele dag muziek. Er zijn optredens van oa Big Band Barendrecht, Dancestudio Lucia, Kids Bizz en Kids Bizz Junior en Fusion acoustic band. Het middagprogramma wordt afgesloten met een optreden van de Barendrechtse band Vivid (18.00 uur). Tussen de optredens door kunnen bezoekers met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt.  De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk.

In de Dorpsstraat kunnen ritten worden gemaakt met de Ziesel, een klein rupsvoertuig.  Onder begeleiding kunnen er ritten worden gemaakt over een parcours in de straat. De activiteit is geschikt voor alle leeftijden, ook mindervaliden kunnen met ze Ziesel rijden.

Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er activiteiten op de Middenbaan en omgeving. Er is drie maal een optocht van de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur, een bijzondere Vlaamse folkore die voor het eerst in Barendrecht te zien is. Op het winkelcentrum is het traditionele standwerkersconcours. Ook de mascottes Barend en Dregje zijn weer aanwezig.

Avondprogramma

Het avondprogramma op het Doormanplein is dit jaar puur Barendrechts. Het start om 19.00 uur met een optreden van Van Bezemwijk. Ze stonden hier ooit als duo op een klein podium. Een paar jaar en twee cd’s verder staan ze dit jaar als band op het grote podium.

Om 20.00 uur staat de Vocal Group Harmonice op het podium. Deze ijzersterke vocalistes waren al vaker op het Doormanplein te horen en hebben in Barendrecht veel aanhang. Dit is het laatste optreden in deze samenstelling.

Vanaf 20.45 uur zetten dansgroep Funky Feet en DJ Creeps het plein op stelten. Verschillende dansgroepen van Funky Feet hebben met de DJ een programma voorbereid waarover ze nog niets willen vertellen.

Van 22.00 tot 22.30 uur sluit DJ Creeps de avond af. Hij is in korte tijd de bekendste DJ van Barendrecht geworden.

De optredens van het avondprogramma worden afgewisseld met de muziek van de Jukebox.

Het ZomerFeest wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB).  Zie ook zomerfeestbarendrecht.nl

Artikelfoto: Sfeerimpressie van het ZomerFeest 2017Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »