2 juni: Kampioenschap BMX in Barendrecht: Extreme wedstrijdsport bekijken? Kom dan gezellig langs!

BARENDRECHT – De vier fietscrossverenigingen van Zuid-Holland slaan wederom de handen in één en organiseren gezamenlijk het BCiM Zuid-Holland Kampioenschap voor BMX. Dit jaar zal de wedstrijd op de nieuwe fietscrossbaan in Barendrecht worden gehouden.

Het kampioenschap wordt gereden op zaterdag 2 juni bij FCC Barendrecht aan de Zuider Carnisseweg 103 te Barendrecht. De wedstrijd zal omstreeks 10:30 starten en de finales zullen omstreeks 15:00 worden gereden. Lijkt het je leuk om een keer bij een extreme wedstrijdsport te kijken dan ben je van harte welkom, kom dan gezellig langs want de toegang is gratis!

Fietscross

Rijders in diverse leeftijdsklassen rijden 3 manches om uiteindelijk in de finale te strijden voor het Kampioenschap. BMX fietscrossen staat garant voor spektakel en spanning tot het laatste moment. Ook wordt er voor de beste vereniging van Zuid-Holland gereden, de wisselbeker staat klaar in Rijswijk.

Uniek is de gezamenlijke organisatie waar ieder jaar de vier verenigingen hun vrijwilligers voor de wedstrijddag verzorgt. Het is belangrijk om krachten te bundelen in tijden dat het moeilijk is om vrijwilligers aan te trekken. De mooie BMX-sport biedt nog voldoende uitdaging in bekendheid en ontwikkeling en samenwerking bevordert dit doel. De organisatie is tevens content met de toezegging van het advies- en interim-bureau BCiM om wederom als hoofdsponsor van dit evenement op te treden.

KiKa: Shirt veiling

Fietscrossclub Barendrecht: “De BMX-sport is een sociale en respectvolle sport. Met die gedachten wordt dit jaar voor het eerst ook een goed doel gesponsord. De keuze is gevallen op Kika. Kika heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. Daar draagt de BMX-sport graag een steentje aan bij.” Tijdens het evenement wordt door diverse acties geld opgehaald voor Kika.

De koppeling tussen een BMX wedstrijd en een goed doel is vrij uniek. De steun voor Kika is dan ook niet onopgemerkt gebleven binnen de BMX sport. Ook het Nationaal BMX Team raakte enthousiast en wilde graag een bijdrage leveren.

Tijdens de trainingen op de Supercross baan in Papendal mochten de FCC Barendrecht leden Stijn Ouwens en Luc van Haaren een gesigneerd Nederlands team shirt in ontvangst nemen van Elite rijder Dave van den Burg. Bijna alle namen van de Nederlandse (junior) elite rijders staan op dit shirt en mag dan ook oprecht een collectors item genoemd worden.

Het Nederlands team shirt zal geveild worden en zaterdag 2 juni verkocht worden aan de hoogste bieder. Uiteraard zal het gehele veilingbedrag gedoneerd worden aan Kika.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »