BARENDRECHT – Op zaterdag 16 november wordt om 11:00 uur de Verlengde Zuiderparkweg feestelijk geopend. Deze nieuwe verbinding onder de A15 brengt de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard en deelgemeente Charlois dichter bij elkaar. Wethouder Jeroen Gebben (Verkeer): “De opening van de Verlengde Zuiderparkweg levert een betere verbinding tussen Carnisselande/Portland en Rotterdam op.”

De zuidrand van Charlois is volop in beweging. Diverse overheden werken aan verschillende projecten. Met kop en schouders steekt de verbreding van de A15 hier bovenuit. Dit grootste infrastructurele project van Nederland loopt nog tot 2015. In het kielzog daarvan volgt een aantal kleinere, maar ook voor Barendrecht niet minder belangrijke projecten. Een voorbeeld hiervan is de Verlengde Zuiderparkweg.

Afsluiting Vrijenburgviaduct

Vanaf 16 november wordt het Vrijenburgviaduct voor een half jaar afgesloten. Dit heeft te maken met werkzaamheden voor de verbreding van de A15. Wethouder Gebben: ”Via de Verlengde Zuiderparkweg houden wij een goede autoverbinding met Rotterdam.”

Waterkering

Om de Verlengde Zuiderparkweg te verbinden met de Rhoonse Baan is een viaduct onder de A15 gerealiseerd. Deze tunnel onder de A15 zorgt in wezen voor een gat in de dijk. Mocht dat nodig zijn, dan fungeert de tunnel als waterkering. Een hydraulische cilinder drijft de hefdeur aan die bij overstromingsgevaar binnen vijftien minuten sluit. Voor bewoners uit Carnisselande en Portland is dit waarschijnlijk geen verrassing. Op de hefdeur bij de onderdoorgang staat met grote letters ‘waterkering’.

Groene en Blauwe Verbinding

Andere ontwikkelingen rondom de A15 zijn de Groene Verbinding en de Blauwe Verbinding. De van de zomer geplaatste ‘netkous’ brug boven de A15 verbindt Rotterdam-Zuid met Albrandswaard. Deze nieuwe fiets en voetgangersbrug wordt ook wel de Groene Verbinding genoemd. De Blauwe Verbinding verbindt Charlois met Albrandswaard en Barendrecht via een toekomstige water(kano)route door de Heulwegtunnel. Vanaf 18 november wordt de Heulweg definitief afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en wandelaars kunnen van de onderdoorgang gebruik blijven maken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: VerbredingA15, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »