BARENDRECHT – In de Oude Dorpskern van Barendrecht staan steeds meer bedrijfspanden leeg. Ook zijn er zorgen over onder meer veilig uitgaan en het aantal parkeerplaatsen. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht daagt de plaatselijke politieke partijen uit om aan te geven wat zij hieraan na de verkiezingen willen doen en wat hun visie op de ontwikkeling van de dorpskern is. De partijen zijn uitgenodigd voor een debatavond op woensdag 27 november.

Bezoekers van het oudste stukje Barendrecht zien al bij het binnenlopen van de buurt dat alle winkelpanden onder het deze zomer opgeleverde appartementengebouw Heuvelsteijn leegstaan. Ook elders in het centrum is leegstand of komen de komende jaren panden leeg.

Kenmerkend voor deze buurt is dat het erg moeilijk is om winkelend publiek van het moderne winkelcentrum Middenbaan te verleiden om de Barendrechtseweg over te steken naar de Oude Dorpskern. Jammer, want er zijn in deze historische buurt leuke winkels die meer belangstelling verdienen. Mensen weten de Oude Dorpskern wel te vinden als ze op zoek zijn naar een leuk café of restaurant. Ook vinden er regelmatig trouwerijen en concerten plaats.

Aan de discussie op 27 november wordt deelgenomen door Reshma Roopram (PvdA), Jan Jippes (VVD), Tessa Augustijn (GroenLinks), Leo van Gelder (CDA), Dirk Vermaat (EVB), Martijn van Meppelen Scheppink (CU/SGP) en Ingeborg Monhemius (D66).

De politici gaan met elkaar in discussie over vier thema’s. Voortvarend Verdienen: welke rol heeft ondernemen in de dorpskern? Vredig Vertier: hoeveel horeca en evenementen kan de dorpskern hebben? Veilig Verkeer: hoe kunnen de verkeersstromen in de dorpskern worden beheerst? Volwaardig Verblijven: welke leefkwaliteit mogen bewoners in de dorpskern verwachten?

Het is voor Barendrecht het eerste debat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2013. Vandaar dat de avond het motto ‘Stem op de Dorpskern’ heeft gekregen. De discussie wordt geleid door Jos Vis. Het publiek heeft gelegenheid om vragen te stellen aan de politici.

Het debat start om 20.30 uur en wordt gehouden in De Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 148. Voorafgaand vindt de ledenvergadering van de vereniging plaats.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »