BARENDRECHT – [Verslag] Volgende week zaterdag, 28 september, vind de tweede editie plaats van de Greensparade 2013. Dit evenement staat in het teken van het stimuleren van een gezonde leefstijl en gezond voedsel. Naast het evenement zelf, dat zal plaatsvinden in het Carnisserpark, is er ook een Greensrun georganiseerd. Aan deze hardloopwedstrijd kan worden meegelopen in de 5 of 10 kilometer. Aanmelden kan via de website.

Op het Greensparade festival is van alles te doen voor jong en oud. Voor kinderen zijn er springkussens, bungeetrampolines en andere kinderactiviteiten. Daarnaast worden er kook- en sportdemonstraties gegeven, is er muziek, gezond eten en drinken, een proeverij en een vermarkt. Om 10 uur begint het festival en start ook de Greensrun, rond 11 uur zal het Carnisserpark officieel worden geopend. De gemeente heeft deze gelegenheid aangegrepen om te laten zien hoe veelzijdig het Carnisserpark kan zijn. Toegang tot alle festiviteiten is gratis, deelnemen aan de Greensrun kost €2 voor kinderen tot 12 jaar en €7 voor volwassenen. Het festival is tot vijf uur ‘s middags te bezoeken.

De Greensparade heeft inmiddels zelfs zijn eigen nummer genaamd ‘The Green Smile’, door ‘Smile’. Vanuit het hele land krijgt de band al verzoeken voor interviews en is er interesse voor het nummer. ‘The Green Smile’ is te beluisteren via het Nederlandse muziekplatform Sterren.nl en is te zien op TV Oranje. Het nummer en de videoclip is tevens onder dit artikel bijgevoegd om te bekijken en luisteren.

Het Edudelta College Barendrecht zal, net als vorige jaar, aanwezig zijn op de Greensparade. Dit jaar zullen ze de schijnwerper met name richten op het project Stadslandbouw dat door Edudelta College Barendrecht wordt uitgevoerd. Vers geoogste producten van het project worden onder andere geschonken aan de Voedselbank in Barendrecht. Tijdens GreensParade zullen verse producten uit de eigen kwekerij worden aangeboden. Tevens is er de mogelijkheid kennis te maken met de eerste eigen Edudelta-honing. Ook kan men informatie inwinnen over het succesvolle project Stadslandbouw.

Het advies is om op de fiets naar het Greensparade Festival te komen in verband met de bereikbaarheid. Indien u met de auto komt kunt u parkeren op Vaanpark IV (volg de borden P- GreensParade).

Bekijk hier het artikel met foto’s en video’s van het Greensparade Festival 2013: Greensparade 2013 in nieuwe CarnisserparkBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: GroenerGras, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »