Duckrace zaterdagmiddag in de vijver bij Borgstede (Binnenlandse Baan) in Barendrecht

BARENDRECHT – [Verslag + Foto’s] Aanstaande zaterdagmiddag (21 september) zullen er honderden eendjes in de vijver bij verzorgingstehuis Borgstede zwemmen. Het gaat hier weliswaar niet om echte eendjes, maar dat maakt het alleen maar leuker.

Stichting Present bestaat 5 jaar en heeft daarvoor diverse activiteiten georganiseerd, de Duckrace is er hier één van. Afgelopen weken kon iedereen zich melden om een eendje te kopen. Het doel was om er 1000 te verkopen, maar inmiddels is dit aantal al opgelopen tot 1400. Gisteren (Dinsdag 17 september 2013) waren er nog 90 eendjes te koop, wie graag wil meedoen kan nog een poging wagen bij Stichting Present, bijvoorbeeld via hun Facebook. De volledige opbrengst komt ten goede aan de werkzaamheden van Stichting Present Barendrecht.

Voor de race zullen alle eendjes in het water langs de Binnenlandse Baan worden geplaatst. De brandweer zal na het startschot (14:30) de eendjes vooruit bewegen door gebruik te maken van de brandweerslang. De eigenaar van het eendje die het eerst over de finish komt wint een mooie prijs. Na afloop kan iedere deelnemer op vertoon van het aankoopcertificaat zijn eigen eendje(s) afhalen.

Naast de Duckrace zijn er deze middag op het feestterrein langs de Binnenlandse Baan nog meer activiteiten voor kinderen. Deze kinderspellen worden ter beschikking gesteld door De Kleine duiker.

Bekijk hier het BarendrechtNU foto en videoverslag: Wedstrijd met 1500 badeendjes tijdens Duckrace 2013Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »