Hemelvaart motorrit: 200 deelnemers op 160 motoren terug in Barendrecht

BARENDRECHT – Donderdagochtend 25 mei vertrekt de Hemelvaart Motorrit om 9:30 uur vanaf sporthal Aksent aan de Bachlaan. De 167 motoren en 200 deelnemers zullen vervolgens een 200km lange rit door de regio maken.

Met het inschrijfgeld steunen de motorrijders twee lokale goede doelen: Danceclub The Hit in Aksent en Hospice de Reiziger aan de Voordijk. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten.

Dagprogramma

Mensen die niet meerijden kunnen ‘s ochtends nog wel de rijders uitzwaaien bij Aksent of ze aan het eind van de middag weer verwelkomen op het gemeentehuisplein:

  • 08.00 uur – Verzamelen en aanmelden Sporthal Aksent
  • 09.30 uur – Vertrek vanaf Sporthal Aksent
  • 12.45 uur – 14.00 uur – Lunch
  • 17.15 uur – Aankomst via Binnenlandse baan, parkeren op gemeenteplein
  • Ná 17.15 uur – Dinner time bij Tapasrestaurant Lust!

Doormanplein

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft een brief aan de gemeente geschreven waarin wordt verzocht om toestemming te geven voor een finish op het Doormanplein. Dit gebeurde in 2014 voor het laatst, daarna werd het niet meer toegestaan omdat het Doormanplein autovrij zou worden gemaakt.

Drie jaar geleden eindigde de rit nog op het Doormanplein. Daar werd in samenwerking met de horeca de dag afgesloten. Het plein stond vol motoren, wat veel belangstelling trok.” De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht schrijft in een brief aan het gemeentebestuur: “Helaas is er de laatste keer door de gemeente besloten om de finish op het Binnenhof voor het gemeentehuis te houden. Tot grote teleurstelling van de horeca op het Doormanplein, maar ook van ons. Zoals bekend streven wij ernaar om dit soort evenementen in het oude centrum te houden. Graag zouden wij vernemen dat dit jaar de finish weer op het Doormanplein kan plaatsvinden.” Dat verzoek heeft vooralsnog geen succes gehad, want donderdag eindigt de rit weer op het plein voor het gemeentehuis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »