Cyber Security Keyboard (Flickr: jakerust)

BARENDRECHT – Op donderdag 17 november 2016 organiseert de gemeente Barendrecht een bijeenkomst over cybercrime. De digitale maatschappij biedt ondernemers voordelen, maar kent ook risico’s. Tijdens deze bijeenkomst wordt er met ondernemers in gesprek gegaan over bewustwording, digitale weerbaarheid, risico’s en gevaren en ‘wat als het misgaat’.

Cybercrime

Cybercrime is criminaliteit met ICT als middel én doelwit. De computer en internet zijn niet meer weg te denken en omdat bijvoorbeeld bedrijfsprocessen meer en meer digitaal worden afgehandeld, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Bent u zich bewust van de risico’s en gevaren die deze ontwikkelingen met zich meebrengen? Digitale criminaliteit kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel grote maar zeker ook voor kleine bedrijven. Wist u trouwens ook dat door de meldplicht datalekken vanaf 1 januari 2016 een forse boete kan worden opgelegd? Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben.

Programma en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 november van 19.00 tot 22.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Barendrecht.

  • 18.30 – 18.50 uur: Inloop
  • 18.50 – 19.00 uur: Opening door burgemeester Jan van Belzen
  • 19.00 – 20.00 uur: Presentatie dhr. Andre Ekkelboom over cybercrime en datarisico’s
  • Pauze
  • 20.15 – 20.45 uur: Presentatie Jasper Weijts, firma ONIVO, ethical hacker
  • 20.45 – 21.30 uur: Presentatie dhr. Vincent Stittelaar (politie)
  • 21.30 – 21.40 uur: Afronding avond door burgemeester Jan van Belzen
  • 21.40 – 22.00 uur: Hapje/drankje

Aanmelden

Vooraf aan­melden voor de bijeenkomst is verplicht. U kunt zich voor 14 november 2016 aanmelden via veiligheid@barendrecht.nl. Vergeet niet om uw voor- en achternaam, de naam van het bedrijf, functie, telefoonnummer en e-mailadres in uw e-mail te vermelden.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanmelding. Heeft u nu al vragen over de onderwerpen die aan bod komen, mail deze dan alvast door naar de gemeente. Gedurende de avond zullen ze proberen deze vragen inhoudelijk te behandelen.

Foto: Jakerust (CC BY 2.0)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »