Expositie van Barbiepoppen bij de Historische Vereniging Barendrecht

BARENDRECHT – “Barbie “, de beroemdste modepop ter wereld, is gedurende een aantal zaterdagen te zien tijdens een expositie bij de Historische Vereniging Barendrecht, die een overzicht geeft van de periode 1960 tot 2016.

Het spelen met papieren poppen in de vijftiger jaren van de vorige eeuw was altijd heel frustrerend omdat de omgebogen lipjes steeds stuk gingen. Met de komst van “Barbie” leek het alsof de papieren poppen tot leven waren gekomen. Als geboortedatum van deze modepop staat de datum 9 maart 1959 in de boeken, op die dag werd “Barbie “geïntroduceerd bij de inkopers op de “1959 Toy Fair”. Sinds de introductie zijn er ongeveer 1 miljard(!) poppen in 150 landen over de toonbank gegaan. In 2009 bestond Barbie 50 jaar en volgde er een bijzondere uitgave van een “zestiger jaren “droomhuis waarna al snel een tachterjaren Barbieryuppie volgde met aktetas en een roze mantelpakje.

Veel van deze bijzondere uitgaven zijn te bezichtigen tijdens de expositie in het museum van de HVB met onder andere een speciale editie van “Barbie loves Elvis”. Het museum is geopend op zaterdag 11 en 18 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag 25 juni tijdens het ZomerFeest van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »