Festival CultuurLocaal: Optredens en workshops drama en muziek

BARENDRECHT – [Programma] Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni houdt CultuurLocaal zijn eerste seizoensafsluitende festival. Het programma is zeer gevarieerd met een aantal aansprekende gasten. CultuurLocaal is trots op wat ze de afgelopen maanden hebben bereikt.

De climax van het lopende seizoen wordt het Festival CultuurLocaal op 17 en 18 juni. Daar kunnen niet alleen leerlingen, maar ook andere belangstellenden meedoen aan tal van activiteiten, om kennis te maken met muziek en theater. Geniet van een muzikaal en theatraal programma voor en door cursisten van alle leeftijden. Leerlingen en docenten laten van zich horen, op een ongekende manier!

Programma

Vrijdag 17 juni

  • 19:30 – 21:30 Baernezaal: Opening van het Festival CultuurLocaal
  • 21:00 – 21:30: Optreden speciale Big Band

Zaterdag 18 juni

Het programma met optredens en workshops op zaterdag 18 juni:

Tijd Locatie Activiteit
09:30 – 10:00 Lokaal 4 Verteltheatertje Kamishibai
10:00 – 10:30 Lokaal 4 Verteltheatertje Kamishibai
10:30 – 11:30 Lokaal 4 Pianomuziek van ‘Einaudi and Friends’
11:15 – 12:30 Baernezaal Koffieconcert en Presentatie Theaterimprovisatie o.l.v. Tessa Vugts
14:10 – 14:20 Baernezaal Woodstock (Reprise)
14:30 – 15:00 Baernezaal Festival Symfonieorkest o.l.v. viooldocent Arjan Kik
15:00 – 15:30 Baernezaal Het Baernekoor met band en solozang
16:00 – 16:30 Baernezaal Groot Meespeel Orkest, koor en popband met ‘Sylvia’ van popgroep Focus
11:00 – 12:00 Lokaal 11 Percussieworkshop door Jeroen de Rijk (Speciaal voor slagwerkers)
13:00 – 14:00 Baernezaal Clinic door Jeroen de Rijk (Jong en oud)
12:30 – 13:30 Lokaal 10 Zangworkshop door Monica Milla
13:30 – 14:30 Lokaal 10 Zangworkshop door Monica Milla
13:15 – 14:00 Lokaal 4 Theaterworkshop voor kleuters door Tessa Vugts
14:00 – 15:00 Lokaal 4 Theaterworkshop voor kinderen in groep 3/4/5 door Tessa Vugts
15:00 – 16:00 Lokaal 4 Theaterworkshop voor kinderen in groep 6/7/8 door Tessa Vugts

Bekijk hier het volledige programma. Daar kun je je ook aanmelden voor de workshops.

CultuurLocaal

We hadden helemaal niks” roept penningmeester Rien Vos nog geregeld uit, als de startfase van CultuurLocaal ter sprake komt. En zo was het: een nieuwe stichting werd razendsnel opgericht door een aantal Barendrechters, om allereerst de muzieklessen voort te zetten, die na het faillissement van ToBe dreigden weg te vallen. Binnen een week na de oprichting hebben de docenten de lessen kunnen hervatten. Bijna alle leerlingen, ruim 450, hebben hun lessen voortgezet. Maar met het hervatten van de lessen was er nog geen nieuwe organisatie. Alles moest nog worden geregeld: het beheer van De Baerne, het terughalen van de instrumenten en andere materialen, begroting, subsidie, huurcontract en de hele leerlingenadministratie. Vooral dat laatste was een enorme klus, waar niet alleen de administratief medewerkster, maar ook het bestuur heel veel tijd in heeft gestoken. Bestuurslid Henk Elderson weet daarover mee te praten: “Er is natuurlijk het nodige misgegaan in alle hectiek, maar inmiddels staan bijna alle leerlingen goed in de administratie en is de facturering goed op gang gekomen.

Nu is het tijd om vooruit te kijken” zegt voorzitter Ard Kramer. “In dat kader zijn we heel blij dat CultuurLocaal in de BaerneZaal afgelopen woensdag de bijeenkomst van de gemeente over de Cultuurnota mocht verzorgen. Daarmee geven we een signaal dat De Baerne voor meer culturele bezigheden gebruikt wordt dan alleen muziekuitvoeringen. Ook het starten van een cursus improvisatietheater is wat dat betreft een mooie stap geweest. We verwachten dat het verbeteren van de bezettingsgraad van onze locatie steeds belangrijker gaat worden in de toekomst.” Om voor te sorteren op toekomstige ontwikkelingen is CultuurLocaal nu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, eigentijdse “producten” die goed aansluiten bij bijvoorbeeld muziekonderwijs op scholen. In elk geval zijn de extra activiteiten, waarmee CultuurLocaal het verschil maakt met individuele lessen, ook op gang gekomen. Op de Presentatiedag in maart, een Woodstock-avond in april en onlangs in mei een stevige muzikale steun voor de RoPaRun renners konden onze leerlingen en docenten hun kunsten al vertonen. Op dinsdagochtend 31 mei 2016 volgt een mooi concert door het BaerneKoor (voorheen Seniorenkoor) onder leiding van Hans Cok.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »