Campus Lagewei, Barendrecht

BARENDRECHT – De bouw op en rond de ‘Campus’ in de wijk Lagewei is bijna afgerond. Dat betekent dat de gemeente wil gaan starten met de inrichting van het binnenterrein. Op donderdag 24 maart organiseren ze in het Dalton Lyceum aan de Zichtwei 1 een informatieavond.

De gemeente nodigt u uit met ze mee te denken over de inrichting. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur.

UPDATE 24 maart: De gemeente Barendrecht heeft in verband met het overlijden van Johan Cruyff besloten de informatieavond over de inrichting van het binnenterrein van Campus Lagewei te annuleren. Een belangrijk onderdeel van het programma van de avond was de presentatie van vertegenwoordigers van de Cruyff Foundation over de mogelijke invulling van een deel van het gebied met een Cruyff Court. Zodra een nieuwe datum bekend is hoort u dat van ons.

UPDATE 6 april: De nieuwe datum voor deze bijeenkomst is: woensdag 13 april. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de aula van CSG Calvijn Groene Hart, Zichtwei 1.

Campus

Het binnenterrein is de ruimte tussen het Dalton Lyceum, de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) Lagewei en CSG Calvijn. Het gebied waar nu nog tijdelijke lokalen staan en het braakliggende terrein daar omheen.

Invulling

De Campus moet een plek worden waar iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt. Mensen moeten elkaar daar kunnen ontmoeten, lekker zitten, wandelen of sporten.

Een mogelijke invulling voor een deel van het gebied is een Cruyff Court. Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het is een ontmoetingsplek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. De Cruyff Foundation is tijdens de informatieavond aanwezig om u meer te vertellen over de mogelijkheden.

Aanmelden

Bent u van plan de informatieavond te bezoeken? Meld u dan aan bij projectleider Marc Sluimer via 14 0180 of m.sluimer [@] bar-organisatie.nl. U kunt zich tijdens de avond ook opgeven voor de werkgroep, die ons gaat helpen met het uitwerken van alle binnengekomen ideeënBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »