Omgewaaide boom veroorzaakt schade aan woningen Biezen, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer werd vanmiddag (Zaterdag 25 juli 2015) om kwart over twee gealarmeerd voor een stormschade aan de Biezen in Barendrecht. Een boom was omgewaaid en de dikke stam was net langs een woning gevallen.

De takken van de ontwortelde boom beschadigden echter het dak en de tuin. De brandweer is ruim een half uur met twee kettingzagen bezig geweest om de boom te verwijderen.

Zie ook: Stormschades tijdens code rood aan de Schoener, Alblas en Dudokdreef

Geschrokken

De bewoner van één van de getroffen woningen schrok zich een hoedje toen de boom ineens met een klap in zijn voortuin neerkwam. Hij gaf aan dat hij drie maanden geleden de gemeente al had verzocht om de boom te snoeien vanwege mogelijk gevaar. Dit was echter nog niet gebeurd.

Inmiddels heeft de brandweer de boom volledig in stukken gezaagd. Niemand raakte gewond toen de boom omviel.

Ratelaar

Vier maanden geleden waaide er overigens een klein stukje verderop, aan de Ratelaar, ook al een boom rakelings langs een woning tijdens een stevige storm. Toen was het ook een boom die langs het fietspad van de Klaproos stond.

Jaagpad

Kort na het afhandelen van het incident aan de Biezen werd de brandweer, nadat ze eerst terug waren gegaan naar de kazerne, opgeroepen voor een stormschade aan het Jaagpad. Met assistentie van de ladderauto uit Rotterdam werden hier een aantal (hoge) loshangende takken weggehaald.

De onderste foto is een gemaakt vanuit één van de woningen met schade aan het dak (via Facebook).
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »