Stormschades tijdens code rood aan de Schoener, Alblas en Dudokdreef in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Het KNMI heeft vanochtend (Zaterdag 25 juli 2015) code rood afgegeven vanwege het verwachte weer: regen en harde windstoten tot 100km/h. In Barendrecht is de brandweer tot twee uur vanmiddag (Zaterdag 25 juli 2015) al 4 keer uitgerukt voor een melding van stormschade.

Zie ook: Omgewaaide boom veroorzaakt schade aan woningen Biezen

Aan de Schoener ging rond half twaalf een boom omver. De boom lag over de weg waardoor de brandweer deze in stukken heeft moeten zagen. Een klein brandweervoertuig uit Rotterdam werd rond tien over één opgeroepen naar de Erkens-Akker. Hier dreigde een boom om te vallen.

Alblas

Aan de Alblas heeft de brandweer een boom in stukken gezaagd nadat deze op een schuurtje dreigde te vallen. De boom in de achtertuin van een woning stond behoorlijk scheef. Hierop heeft de bewoner een touw gespannen om erger te voorkomen. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de situatie veilig gesteld.

Na de melding aan de Ablas werd de brandweer verzocht om naar de Dudokdreef te gaan. Hier is een reclamebord weer aan elkaar geplakt met duct tape.

Boerhaavelaan

Deze meneer aan de Boerhaavelaan loste de losgeraakte tak eigenhandig op. De tak werd met een houtzaag kleiner gemaakt.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »