Stikstof installatie aan de Bergen wil ook even afblazen door de warmte

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Voor mens en dier was het vandaag (Zaterdag 4 juli 2015) een erg warme dag, maar ook voor de stikstofinstallatie bij een bedrijf aan de Bergen (naast de Carnisser Baan) was het erg warm. De installatie was aan het afblazen en dit veroorzaakte een sissend geluid in de omgeving.

Onderzoek

De brandweer werd vanmiddag (Zaterdag 4 juli 2015) om één uur gealarmeerd voor een melding aan de Bergen. Bij aankomst constateerde de brandweer het sissende geluid uit de installatie, maar wist nog niet waar het om ging. Op twee plaatsen werd geprobeerd het hek open te krijgen/knippen om dichterbij te kunnen komen. Brandweer Barendrecht: “Omdat onduidelijk is wat er in de “blazende” flessen zit komt ook de officier van dienst ter plaatse om samen te beoordelen wat te doen.

Stikstof

Ze hebben hier vervolgens een onderzoek ingesteld naar de twee kleine silo’s naast het bedrijfspand. Het bleek te gaan om stikstof silo’s die vanwege de hoge temperatuur stonden af te blazen. Hierbij was een sissend geluid te horen in de directe omgeving. Brandweer Barendrecht: “We hebben geen bijzonderheden gemeten. Geen gevolgen voor omgeving.

De brandweerlieden zijn vervolgens van de locatie vertrokken. De installatie heeft nog de hele middag het sissende geluid gemaakt.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »