Politieauto

BARENDRECHT – De afgelopen dagen is de temperatuur omhoog gegaan en daarmee ook het risico op inbraak en insluiping (kaart en cijfers). Inbrekers maken gebruik van de ramen en deuren die ‘eventjes’ open blijven staan terwijl u zelf weg bent.

In de Molenvliet vonden 2 weken geleden 5 inbraken kort achter elkaar plaats. De afgelopen 4 maanden vonden er in heel Barendrecht 24 woninginbraken plaats en 7 pogingen daartoe. Dit aantal lag in postcodegebied 2992 het hoogst: 10 inbraken en 3 pogingen. De politie vraagt altijd om bij verdachte situaties direct 112 te bellen. Zorg dat je de technieken van de inbrekers kent om ze voor te blijven.

Afgelopen week (29 juli – 5 juni) vonden er geen woninginbraken plaats in Barendrecht. Er was wel één poging inbraak aan de Preludehof, maar daar wisten de inbrekers niet binnen te komen.

Inbraak en pogingen

De afgelopen tijd hebben er diverse (pogingen) tot inbraak in woningen en schuren plaatsgevonden. Een overzicht van de week 22 t/m 28 juni:

  • 22 juni: Bakkersdijk (Inbraak)
  • 25 juni: Van Leidevliet (Poging inbraak)
  • 26 juni: Jacoba Pompevliet (Poging inbraak)

Verder werd er een inbraak en poging tot inbraak in een schuur gepleegd. Ook vond er een inbraak in een loods plaats in deze week.

Molenvliet

In de week van 15 t/m 21 juni werden er meerdere (pogingen) inbraak gepleegd in de wijk Molenvliet:

  • 17 juni: Van Brakelvliet: Woninginbraak
  • 17 juni: Van Pallandtvliet: Inbraak via achterzijde van de woning terwijl bewoners sliepen. Woonkamer en schuur werd doorzocht, een TV en fiets uit de schuur werden meegenomen.
  • 17 juni: Arent Maertensvliet: Woninginbraak zonder braakschade: Met behulp van een stok konden via een bovenraampje de knippen van de achterdeur worden ontgrendeld. Een spelcomputer en auto werden gestolen.
  • 18 juni: 2e Barendrechtseweg: Inbraak via achterzijde woning door het verbreken van een raam. Woning werd doorzocht en o.a. een telefoon, camera, geld en spelcomputer werden gestolen.
  • 18 juni: Van Riedevliet: Woninginbraak zonder verbrekingen. Woonkamer werd doorzocht waarbij o.a. bankpas, rijbewijs en (auto)sleutels werden meegenomen.

Naar aanleiding van deze reeks inbraken in de wijk Molenvliet heeft de politie een buurtonderzoek gehouden.

Woninginbraak

Op 8 juni werd er ingebroken in een woning aan de Aak. De voordeur bleek niet op het nachtslot. De inbraak vond plaats terwijl de bewoners lagen te slapen. Onder andere een laptop en 2 fietsen werden weggenomen.

Op 11 juni vond er een poging tot inbraak plaats aan de Koraallaan. Er werd gepoogd om een gaatje te boren bij een openslaand raam aan de achterzijde van de woning.

« | »