Aanrijding politiebusje met personenauto Voordijk; onderweg naar overval alarm

BARENDRECHT – [Foto’s] Een politieauto is vanavond (Zaterdag 4 juli 2015) in botsing gekomen met een personenauto. Alle betrokkenen zijn er zonder letsel vanaf gekomen. De bestuurder van de personenauto had wel last van zijn nek. De politie was onderweg naar een spoedmelding.

Overval alarm

Agenten waren met een politiebusje onderweg naar een melding van een overval. Op de Voordijk reed het politievoertuig met spoed over de kruising met de Sweelincklaan. De personenauto kwam vanaf de Henry Dunantlaan over de Sweelincklaan. Vanwege bomen langs de weg is deze kant van de Sweelincklaan niet zo goed zichtbaar vanaf de Voordijk.

De politie zou op het moment van de aanrijding geen sirene aan hebben gehad. De locatie van het overvalalarm is onbekend.

Bussluis

De politie kwam over het stuk Voordijk gereden waar een bussluis ligt. Hier komt normaal gesproken geen regulier autoverkeer of bussen doorheen. De agent heeft de andere auto pas op het laatste moment gezien, maar kon op dat moment niet meer voorkomen dat de andere auto werd geraakt. De personenauto werd in de linker achterflank geraakt door de politiewagen.

De bestuurder is gecontroleerd door een ambulancebroeder, de man heeft geen letsel opgelopen. Ook de politie raakte niet gewond.

Schade

De politieauto heeft schade aan de voorzijde opgelopen, de andere auto heeft aanzienlijk meer schade aan de zijkant. Beide auto’s zijn afgevoerd door een berger.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »