Politieauto beschadigd bij vluchtpoging inbrekers Pesetastraat in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto + Update] De politie heeft vannacht (Zondag 1 februari 2015) drie personen aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijfspand aan de Pesetastraat.

Politieauto geramd

Rond 3 uur vannacht (Zondag 1 februari 2015) kreeg de politie een melding van een inbraak in het bedrijfspand. Toen de politie op het bedrijventerrein aan kwam reed de auto met de verdachten er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij een politieauto beschadigd raakte, is het drietal ingerekend.

Update: Verdachten ramden politieauto

De drie mannen die zondagochtend inbraken bij een kliniek voor haartransplantaties aan de Pesetastraat in Barendrecht werden gezien door de beveiliger van het tegenoverliggende pand. Deze alarmeerde de politie die de inbrekers in de kraag vatte.

Even voor 3 uur zondagochtend belde de beveiliger van een bedrijfspand aan de Pesetastraat dat er in de tegenoverliggende haarkliniek werd ingebroken. De beveiliger beschreef de auto met bestuurder die voor de deur stond te wachten en de twee mannen die het pand binnen waren gegaan.

Aanrijding

De politie reed met verschillende auto’s op de melding af om de diverse vluchtroutes af te zetten. De auto met de drie verdachten reed met gedoofde lichten weg uit de Pesetastraat richting de Escudostraat. Op de kruising van de Pesetastraat met de Escudostraat blokkeerden agenten hen de doorgang. Maar de verdachten verhoogden hun snelheid en reden de politieauto aan.

Amsterdammers gevlucht

De verdachten sprongen uit de auto om te voet verder te vluchten. Eén verdachte werd direct naast de auto aangehouden. De tweede verdachte werd op de Euroweg aangehouden en de derde verdachte op de IJsselmondse Randweg. Het gaat om drie Amsterdammers van 24, 25 en 25 jaar oud. Vooralsnog lijkt het er op dat de mannen geen buit hebben weggenomen.

« | »