Aanhanger omgeslagen op A15 van Barendrecht richting Ridderkerk

BARENDRECHT/RIDDERKERK – [Foto’s] Rond kwart voor drie vanmiddag (Vrijdag 18 juli 2014) werd de brandweer van Barendrecht met spoed gealarmeerd voor een incident op de A15. Op het stuk tussen Barendrecht en Ridderkerk werd melding gemaakt van een ongeval met een voertuig.

Op het stuk snelweg bleek een eenzijdig ongeval plaats te hebben gevonden van een personenauto met aanhanger. De aanhanger was geschaard en blokkeerde daardoor twee rijbanen. De auto kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De brandweer heeft geassisteerd bij een kleine brandstoflekkage als gevolg van het ongeval.

Rond kwart over drie kon de berger beginnen met het weghalen van de op zijn kop liggende aanhanger. De snelweg tussen Barendrecht en Ridderkerk is enige tijd afgesloten geweest; één rijstrook was beschikbaar voor het verkeer. Om kwart voor vier, nadat de aanhanger met brandstof en gasflessen was opgeruimd, is de weg volledig vrijgegeven.

De berger is met de geborgen aanhanger naar een weegbrug gegaan om het gewicht van het geheel te bepalen. De familie in de auto van de aanhanger was onderweg naar een vakantieadres, maar of dit nog doorgaat is volgens de berger niet bekend.

Foto’s

« | »