Gewonde bij ongeval op rotonde Breslau, auto komt tegen lantaarnpaal tot stilstand

BARENDRECHT – Een automobilist is vannacht (Woensdag 11 september 2024) gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de rotonde van de Breslau/Hamburg/Bergen. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse en ook het Mobiel Medisch Team kwam per traumahelikopter naar het incident. De helikopter landde vannacht (Woensdag 11 september 2024) rond 3:30 uur in het Riederpark. De politie bracht de arts met spoed naar de incidentlocatie.

Een automobilist reed vannacht (Woensdag 11 september 2024) vanaf de Hamburg (thv het zwembad) de rotonde op en raakte hier door onbekende oorzaak van de weg: Een paal met verkeersbord werd uit de grond gereden en kwam 40 meter verderop terecht. De auto is vervolgens ogenschijnlijk ongecontroleerd -in tegengestelde richting- over de rotonde gereden en aan de andere kant van de rotonde (thv de Praxis) met een klap tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Een vrouw reed in de buurt van het ongeval, hoorde de klap en trof kort daarna de gecrashte auto aan. Ze heeft direct 112 gebeld en samen met een andere passant naar de auto gegaan om te helpen. Ambulancemedewerkers hebben de man kort na aankomst op een brancard geplaatst en in de ambulance behandeld. Het medisch personeel van de traumahelikopter heeft hier eveneens hulp verleend.

De politie is daarna begonnen met het onderzoek naar het ongeval en vastleggen van sporen. De weg langs de Praxis (Bergen) is daardoor enige tijd afgesloten geweest. De scheef hangende lantaarnpaal is inmiddels weggehaald en zal nog moeten worden vervangen.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »