Politieauto

BARENDRECHT – De afgelopen week zijn er diverse keren klusjesmannen langs de deuren geweest in verschillende wijken in Barendrecht. De kwaliteit van de dienstverlening, de wijze van betaling en het totale kostenplaatje bleken daarbij voor problemen te zorgen. Bij BarendrechtNU kwamen meldingen uit de wijken Nieuweland, Bijdorp en het Havenkwartier/Waterkant, bij de politie zijn ook meerdere meldingen binnengekomen.

In de wijk Nieuweland was sprake van mannen die langs de deuren gingen, ze belde aan en/of stopte flyers in de brievenbus om hun dakgoot reinigingsdiensten aan te prijzen. Deze week worden bij sociale huurwoningen van Patrimonium in de wijk Nieuweland ook de dakgoten gereinigd , maar dit betreft een door Patrimonium ingehuurd bedrijf én hier is vooraf over gecommuniceerd met bewoners. Inwoners hoeven hiervoor niet te betalen.

Rekening van €1.600

Een inwoner van een wijk in de buurt van winkelcentrum Carnisse Veste ging vorige week vrijdag in op het aanbod van Ierse/Engelse klusjesmannen aan de deur: “Er loopt een groep Ierse/ Engelse arbeiders langs de deuren van woningen met oprit die bieden diensten aan. Onkruid weghalen voor 10 euro per m2.  Als ze klaar zijn vragen ze ineens 20 euro per m2 en ipv 60m2 was het volgens hen 80m2 dus ipv 600 moest m’n schoonzus 1600 geven. En ineens moest het cash, ook dat was vooraf niet gemeld.

Ondanks het bonnetje vooraf werd de vrouw gevraagd om €1.600 te betalen. Na lang praten is er uiteindelijk €1.000 cash betaald. Hoewel er geen sprake was van agressie wordt de actie van de klusjesmannen als dubieus gezien. De politie adviseert niet in zee te gaan met klusjesmannen aan de deur: “Onze tip, ga niet in zee met dergelijke, vaak Engelstalige, klusjesmannen/oplichters. Kies liever een gerenommeerd bedrijf of maak op voorhand hele duidelijke afspraken of de prijs.

Afspraken en oplichting

In ieder geval afgelopen maandag is er ook een man langs de deuren gegaan in de wijk Nieuweland om dakgoot reiniging aan te bieden. Vrijwel jaarlijks komt dit fenomeen terug en vrijwel altijd levert het problemen op: Wie ingaat op het aanbod wordt na afloop geconfronteerd met (veel) hogere kosten dan eerder afgesproken. “Ze komen ieder jaar weer en willen je dakgoot schoonmaken. Maar voor je het weet komen ze allerlei “mankementen” op je dak tegen en zit je met een rekening van een paar duizend euro terwijl er niks wordt schoongemaakt of gerepareerd (als er al iets kapot was)“, aldus een inwoner waar afgelopen maandag weer iemand voor de deur stond die de dakgoot wilde komen reinigen.

Politie Barendrecht over klusjesmannen aan de deur: “Op het eerste oog niks mee maar helaas zit er toch een flinke adder onder het gras. (…) Als het werk is gedaan volgt dan de rekening die plots wel heel erg hoog is voor het geleverde werk. Dit loopt vaak in de honderden euro’s. De rekening weigeren wordt meestal niet in dank afgenomen waardoor zij manieren zoeken om als nog hun rekening betaald te krijgen.

De politie geeft aan dat er in het geval van een verdachte situatie (aan de voordeur) bij twijfel altijd 112 mag worden gebeld: “Vertrouw je het nu niet? Twijfel dan niet en bel direct naar ons. Voor een verdachte situatie mag 112 gebeld worden





« | »