45-jarige Barendrechter aangehouden als verdachte in ontuchtzaak, politie voert onderzoek uit in woning

BARENDRECHT – De politie heeft gistermiddag (Vrijdag 13 september 2024) en -avond onderzoek verricht in een woning in de wijk Molenvliet in Barendrecht. Uit navraag bij de politie blijkt het te gaan om onderzoek door de forensische opsporing in een ontuchtzaak. De 45-jarige bewoner is verdachte van ontucht met minderjarigen en zit inmiddels vast. De rechter-commissaris besloot gisteren (Vrijdag 13 september 2024) om de man 2 weken langer vast te houden.

Zedenrechercheurs van de politie eenheid Rotterdam hebben dinsdag 10 september een 45-jarige man uit Barendrecht aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen. De man kwam in beeld nadat er aangifte tegen hem was gedaan en hij zichzelf gemeld had bij een politiebureau. Het onderzoek is in volle gang, gisteren (Vrijdag 13 september 2024) vond er gedurende de dag uitgebreid onderzoek plaats in en rond de woning van de verdachte. Meerdere busje met onderzoekers van de politie kwamen langs voor het onderzoek bij de woning, op enig moment stond een hele straat vol met busjes van de politieonderzoekers.

Impact

Een zedenzaak kan ingrijpend en impactvol zijn voor slachtoffers. Zedenrechercheurs hebben een specifieke opleiding gevolgd om slachtoffers en verdachten van dit soort misdrijven te verhoren. Zij zijn zich ook zeer bewust van de impact op slachtoffers. Vanwege hun privacy volgt er daarom vanuit het Openbaar Ministerie geen verdere berichtgeving over deze zaak. “Dat neemt niet weg dat we de bezorgdheid van en impact op buurtbewoners goed kunnen begrijpen“, aldus het OM.





« | »