Politiehelikopter (Avond)

BARENDRECHT – In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus kwam er bij de politie een melding binnen van een inbraakalarm aan Zuideinde in Barendrecht. Ter plaatse zagen agenten een busje dat er plots vandoor ging, de kentekenplaten waren afgeplakt. Na een achtervolging zijn op de Mosweg in Prins Alexander (Rotterdam) vier verdachten aangehouden.

Hierbij zijn twee verdachten gewond geraakt: één kwam tijdens het vluchten in botsing met een politieauto, de ander werd tijdens de vlucht te voet gebeten door een politiehond. De verdachte die tegen de politieauto aan botste is overgebracht naar het ziekenhuis, de andere verdachte is gebeten door de politiehond en is ter plekke nagekeken.

Op de vlucht

De politie over de achtervolging: “Op de Mosweg in Rotterdam, stopte het voertuig en renden er meerdere verdachten uit de voor en zijkant van de bedrijfswagen weg. Eén verdachte kwam bij het uitstappen in botsing met een hondenauto en werd aangehouden. Eén verdachte werd aangehouden door de collega’s na een achtervolging te voet. Hierop gingen drie hondengeleiders zoeken met hun diensthond. De helikopter zag een verdachte ergens de bosschages in gaan en was daar niet meer uitgekomen. Diensthond Arco begon daar met zoeken en trof de verdachte aan. De verdachte luisterde niet naar de aanwijzingen, waarop Arco aanvallend is ingezet en de verdachte beet. Diensthond buddy trof naar 45 minuten een verdachte in een tuinhuis aan. Deze gaf zich gelijk over en werd overgedragen aan de collega’s.

Softdrugs

De aangehouden mannen zijn een 34-jarige man uit Rijssen, een 30-jarige man uit Groningen, een 28-jarige man uit Spijkenisse en een 40-jarige man uit Waalwijk.  In de bus werden 22 dozen met softdrugs gevonden. Daarnaast werden spullen gevonden die gebruikt kunnen worden om in te breken.  Op de locatie aan Zuideinde in Barendrecht vond de politie nog eens 29 dozen met softdrugs. In totaal is ongeveer 250 kilo aan softdrugs in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.





« | »