14 en 15-jarigen aangehouden, zaten met groot mes in de bus

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdagavond heeft de politie 3 kinderen aangehouden nadat ze een melding ontvingen over het drietal; iemand had ze met een groot mes gezien in een bus. De politie heeft de betreffende bus opgezocht en de drie minderjarigen uit de bus gehaald.

Nadat we de jongens staande hadden troffen we bij een van de jongens een grote machete in zijn broeksband aan“, aldus de politie. Een ander van het drietal wist te ontkomen en sloeg op de vlucht: “Na een korte achtervolging door Barendrecht werd de jongen aangehouden. Ook bij hem werd een mes aangetroffen.

Aanhoudingen

Alle 3 de kinderen (met de leeftijd van 14 en 15 jaar) zijn aangehouden. Twee van hen voor het bezit van het mes (Wet Wapens en Munitie), de derde jongen werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Het drietal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vast gezeten, maar zijn inmiddels weer vrijgelaten. De politie meldt dat ze zich op een later moment moeten verantwoorden voor de kinderrechter: “Ook kijken we naar de thuissituaties en schakelen de juiste hulpverlening in.

« | »