Auto rijdt over rotonde en klapt op hekwerk fietsviaduct Kilweg, bestuurder onder invloed

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de Kilweg is vanavond (Dinsdag 19 september 2023) rond 20:00 uur een automobilist door een rotonde gereden en daarna met een klap tot stilstand gekomen tegen een hekwerk bovenop een viaduct. Het linker voorwiel van de auto bungelde na de klap boven het provinciaal fietspad (tunneltje naar het Kilpad).

Op het randje van viaduct

Het ongeval vond plaats bij de rotonde van de Kilweg thv de Vrouwenpolder. De bestuurder is vanaf de A29 richting de rotonde gereden, is hier dwars door de rotonde met het Anodebol kunstwerk gereden en is aan de andere kant met een harde klap tot stilstand gekomen tegen een kapot gereden hekwerk van het viaduct. De voorkant van de auto is door het hekwerk gegaan en de voorzijde van de auto is tot stilstand gekomen in het hekwerk. Enkele losgeraakte onderdelen van de auto en een grote buis van het hek kwamen op het fietspad eronder terecht.

Onder invloed

Politie en ambulance kwam met spoed ter plaatse. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Hij kon niet op eigen benen staan en moest door 2 hulpverleners overeind worden gehouden als hij zich moest verplaatsen. Hoewel de agent probeerde uit te leggen wat hij heeft veroorzaakt, hoeveel geluk hij nog heeft gehad en wat de (financiele) consequenties zullen zijn, leek het er niet op dat de bestuurder hier veel van mee kreeg. Hij moest op de grond blijven zitten, omdat hij niet op eigen benen kon staan. Bij de man is een alcohol en drugstest afgenomen. Hij is meegenomen in de politieauto.

De Kilweg is gedurende de afhandeling van het ongeval afgesloten geweest tussen de 2/3e Barendrechtseweg en de Vrouwenpolder. Verkeer in de andere richting kon wel langs het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde personenauto weggehaald.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »