Politieauto

BARENDRECHT – Gisteren (Zaterdag 16 september 2023) rond kwart over vijf ‘s middags is een 14-jarige jongen geslagen, uitgescholden en beschoten met een gelblaster bij de bushalte Mandenmakerij aan de Smitshoekse Baan. De jongen was onderweg naar de bushalte om zijn zusje op te halen toen hij zo’n 30-40 keer van een afstandje werd beschoten met een balletjespistool door iemand in een groepje van 4 jongens en een meisje.

De jongen rende naar de bushalte, maar de groep kwam achter hem aan. Daar hebben ze de jongen met een lading ziektes uitgescholden, is hij meermaals in zijn gezicht geslagen en is er gepoogd zijn airpods te stelen.

Het slachtoffer had -toen hij werd beschoten- foto’s gemaakt van de daders, maar werd onder dreiging gedwongen die foto’s te verwijderen. De groep jongens is daarna weggerend. Het slachtoffer had over zijn hele lichaam rode plekken door de impact van de afgeschoten balletjes van de gelblaster.

Aanhoudingen

De politie werd snel ingelicht en een zoektocht op touw gezet. Het slachtoffer kon een duidelijk signalement van de verdachten doorgeven, zo meldt de politie. Een tweetal minderjarige jongens kon worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Het slachtoffer heeft direct aangifte gedaan.

Wijkagent Jochim: “De gelblaster hebben wij ook gevonden. Deze is in beslag genomen zodat hij vernietigd kan worden. Gelblaster op de openbare weg, en zeker als ermee op mensen of dieren wordt geschoten, zijn verboden

« | »