Brandweer bevrijd slachtoffer uit auto na ongeval met meerdere voertuigen op A29

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten zijn vandaag (Donderdag 20 oktober 2022) vlak na het middaguur opgeroepen voor een ongeval op de A29 bij Barendrecht. Op de rijbaan richting Rotterdam vond ter hoogte van de Voordijk een ongeval plaats tussen meerdere voertuigen. In één zwaar beschadigd geraakte personenauto zat de bestuurder bekneld.

De brandweer heeft de betreffende personenauto deels opengeknipt om het slachtoffer eruit te krijgen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om ook andere betrokkenen op letsel te controleren. Minstens één andere bestelbus raakte ook beschadigd aan de voorzijde.

Aanrijding op A29, lange file

Het verkeer stond over een afstand van zo’n 10km vast tot op de A29 in de Hoeksche Waard. De snelweg is enige tijd volledig afgesloten geweest voor de hulpverlening en de traumahelikopter die op de snelweg is geland. Verkeer kon alleen richting Europoort, de verbindingswegen naar de A15 (richting Ridderkerk) en Rotterdam/Vaanweg bleven langere tijd afgesloten. Verkeer kon na de volledige afsluiting over één rijstrook langs het ongeval.

Na het politieonderzoek en het reinigen van het wegdek kon de weg rond 14:30 uur weer volledig worden vrijgegeven. Rond 15:00 uur was ook de file vrijwel volledig opgelost.

Tijdens de afhandeling van het ongeval werd er ook nog melding gemaakt van een ongeval ter hoogte van de uitgang van de Heinenoordtunnel in Barendrecht. Een ambulance werd hiervoor gealarmeerd.

Artikelfoto’s via: Brandweer Barendrecht

« | »