Ambulancemedewerker in gezicht geslagen op vluchtstrook A29, Barendrecht: Gebroken neus en gescheurd jukbeen

BARENDRECHT – Afgelopen maandagmiddag (10 okt) rond 15:45 uur is een man mishandeld op de vluchtstrook van de A29, vlak voor de afrit Carnisselande (IKEA afrit/Kilweg). De man werkt op de ambulancepost in Barendrecht en was op dat moment, in ambulance werkkleding met zijn eigen auto, via de A15 en A29 onderweg naar zijn werk aan de Breslau (ambulancepost Barendrecht).

Op de snelweg A15 werd de man al enige tijd gevolgd door een andere automobilist: “Vanaf de Europoort/Rozenburg (A15) rijdt er een donkergekleurd busje achter hem. Dat busje is constant vervelend aan het doen, loopt te duwen, wilt er langs, bumperkleven, etc. Mijn vader, als ervaren ambulancebroeder, weet hoe gevaarlijk deze capriolen zijn en heeft dit geprobeerd duidelijk te maken door middel van zijn remlichten meerdere malen aan te zetten. Het was druk op de weg, mijn vader kon ook niet direct van de linkerbaan opschuiven. Waarschijnlijk vonden de twee mannen dat vervelend of hadden ze enorme haast.“, zo legt de zoon van de man uit in een bericht op Facebook.

Mishandeling

Bij knooppunt Vaanplein schuift de man een aantal rijstroken op, zodat het busje erlangs zou moeten kunnen. De automobilist in het busje blijft echter ‘vervelend doen’: “Mijn vader is het zat (…) Hij zet zijn auto langs de kant van de weg, op de vluchtstrook. Als ambulancebroeder is het je intentie om mensen te helpen en dus nooit zelf fysiek aan te vallen. Dat was de intentie van mijn vader ook niet, hij wilde weten waarom deze man achter het stuur nou zou ontzettend gevaarlijk aan het rijden was.

Op het moment dat de man de deur van zijn auto open doet, krijg hij een paar klappen in zijn gezicht. De automobilist van dat busje heeft de man met een gebroken neus en een scheur in zijn jukbeen achtergelaten: “De klappen zijn fors geweest, mijn vader kan zich namelijk niets herinneren van de hele gebeurtenis. Daar baal ik van en daarom probeer ik via deze weg getuigen te vinden.

Getuigen en behulpzame vraag.

Familie van de man is nu op zoek naar getuigen van het incident en/of dashcam videobeelden. Het betreffende busje was donker van kleur, meer weet het slachtoffer niet (meer) te herinneren van de auto. De zoon van de man laat in een update weten dat er inmiddels aangifte is gedaan. Dan kan ook worden gekeken of Rijkswaterstaat beelden heeft van camera’s boven de autosnelweg.

Ook wordt er gezocht naar een vrouw die hulp heeft geboden: Deze vrouw gaf het slachtoffer tissues om het bloeden te stoppen. De familie van het slachtoffer komt graag in contact met deze vrouw (Facebook bericht).

« | »