Kamerplant in brand aan de Avenue Carré in Barendrecht (Carnisselande)

Om 10 over 1 vanmiddag (Zaterdag 8 december 2012) is de brandweer uit Barendrecht en Rotterdam opgeroepen naar de Hazenburg in Barendrecht (Carnisselande) voor een gebouwbrand. Ook meerdere politieauto’s zijn opgeroepen naar de brand. Later bleek de melding van de Hazenburg te komen, maar de daadwerkelijke brand aan de Avenue Carré te zijn.

De ladderwagen uit Rotterdam was als eerste ter plaatse en heeft direct met de eerstvolgende tankauto de woning onderzocht. Al snel bleek dat de brand meeviel. In de woning heeft een kamerplant in brand gestaan, deze is door de bewoner(s) zelf geblust. Om onbekende reden hebben buren uit de omgeving (een straat om de hoek van de brand) wel 112 gebeld om de brandweer te alarmeren. Deze zijn, zoals eerder gezegd, met veel hulpdiensten vervolgens uitgerukt.

De bewoner is opgevangen in een politiebusje en is later korte tijd onderzocht in de, met spoed ter plaatse gekomen, ambulance. De brandweer heeft ondertussen de woning geventileerd. De andere hulpdiensten zijn vrij snel weer ingerukt/inzetbaar gegaan, zij waren niet meer nodig. De hele inzet heeft zo’n 3 kwartier geduurd.

De brandweer van Barendrecht zelf kwam aan op het moment dat er al voldoende hulpverlening uit Rotterdam aanwezig was, ze zijn kort na aankomst weer terug inzetbaar gegaan.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »