Grote takken uit hoge boom richten enorme puinhoop aan bij woningen Riederveld in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De storm van vanavond (Vrijdag 9 mei 2014) heeft bij enkele woningen aan het Riederveld flinke schade aangericht. Uit een boom langs de Middeldijk kwamen tijdens de storm van vanavond (Vrijdag 9 mei 2014) grote takken naar beneden vallen. Enkele huizen werden flink getroffen en de bewoners bleven zitten met een enorme puinhoop op, in en rond hun huis. De brandweer ging rond half acht vanavond (Vrijdag 9 mei 2014) ter plaatse om te helpen.

Takken door de ruit

De straat lag vol met grote en kleine takken en los groen. Buurtbewoners zijn direct gestart met het opruimen van al het losgeraakte groen.

De woningen langs de Middeldijk hebben echter schade opgelopen door de vallende takken. Bij twee woningen is hierdoor een raam aan de zijkant van de woning gesneuveld. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De binnenzijden van de woningen werden direct weer schoongemaakt.

Buiten de woning lagen de takken nog op de vlonder/terras, de brandweer heeft enkele grote takken kleiner gemaakt zodat ze makkelijker konden worden afgevoerd.

Naast schade aan de woningen zelf hebben ook enkele ruiten buiten de woning de storm niet overleefd. De ruiten zijn geraakt door takken uit de hoge boom. Omdat de takken ook op het dak terecht zijn gekomen en er nog enkele loshangende takken in de hoge boom hingen heeft de brandweer de ladderwagen uit Rotterdam opgeroepen. Brandweerlieden hebben vervolgens de gevaarlijke takken uit de boom gezaagd.

Hoge bomen vangen veel wind

De meeste takken zijn op de naastgelegen woningen gevallen. Enkele (grote) takken zijn echter nog een stuk meegesleurd in de wind en tientallen meters verderop terecht gekomen. Een buurtbewoner vertelde dat de takken zelfs tegen zijn raam aan sloegen in de flat een stukje verderop.

De Middeldijk is bij aankomst van de politie enige tijd afgesloten geweest omdat het te gevaarlijke was om het fietspad te gebruiken met de loshangende takken erboven. Alle takken zullen later worden opgeruimd door de gemeente Barendrecht. Zowel op het fietspad, het gras ernaast, de sloot en in de tuinen lagen stukken hout. In de sloot lagen enkele grote stukken die er niet zo makkelijk uit konden worden gehaald.

Een overbuurman aan de andere kant van de dijk heeft ook last gehad van de storm, in zijn achtertuin liggen nu ook enkele takken met de grootte van een klein boompje. De bewoner is zelf aan de slag gedaan met een kettingzaag om het fietspad naast zijn woning weer bereikbaar te maken. Een boom in zijn eigen tuin, welke deels over de Middeldijk hing, was namelijk ook beschadigd door de storm.

Meer stormschades

Eerder vanavond (Vrijdag 9 mei 2014) is de brandweer ook al uitgerukt voor een stormschade; twee omgewaaide bomen blokkeerden de Middelweg.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »