Achtervolging van scooter eindigt met klap tegen paaltje aan de Stationsweg

BARENDRECHT – Een achtervolging door de politie is gistermiddag (Donderdag 31 maart 2022) voor de bestuurder van een scooter met een klap afgelopen. Rond drie uur ‘s middags zat de politie achter een scooter aan op de Stationsweg in Barendrecht. De bestuurder weigerde te stoppen en probeerde de politie af te schudden bij de fietserstunnel Stationsweg/Gebroken Meeldijk.

Botsing

Hier ging het echter flink mis voor de scooterrijder: Een getuige laat aan BarendrechtNU weten dat de achtervolging hier met een “keiharde klap” tot een einde kwam: De scooterrijder reed tegen een paaltje op een middenstuk/vluchtheuvel aan (waar het fietspad overgaat in een autoweg). De bestuurder kwam ten val, maar raakte niet (ernstig) gewond, een ambulance werd niet ingeschakeld. De scooter raakte wel flink beschadigd.

Door de val kon de politie de bestuurder staande houden. Hij zou geen rijbewijs hebben gehad en ook een kentekenplaat/verzekering ontbrak. De jongen is door de politie thuisgebracht voor een gesprek met zijn ouders. Of/welke eventuele andere straffen er zijn opgelegd is niet bekend.

« | »