Politieauto

BARENDRECHT – De politie heeft op 6 juli en op 7 september drie verdachten van een beroving en gijzeling aangehouden. De mannen zouden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni in Barendrecht hebben toegeslagen. Het gaat om mannen van 19 jaar uit Rotterdam, 20 jaar uit Barendrecht en 15 jaar uit Rotterdam.

Het trio zou het slachtoffer uit Dordrecht tussen 23.30 en 00.30 uur op de parkeerplaats aan de Achterzeedijk in Barendrecht, vlakbij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg overvallen hebben. Ze mishandelden en bedreigden de man met een vuurwapen en duwden hem in zijn eigen auto.

Tijdens de rit werd hij gedwongen zijn pincode en bankpas af te geven, waarmee de daders bij automaten aan de Putsebocht in Rotterdam-Bloemhof, maar ook in IJsselmonde en bij het gemeentehuis in Barendrecht geld van zijn rekening haalden. Uiteindelijk werd het slachtoffer uit zijn auto gezet en reed het trio met de Audi A3 weg.

De auto van het slachtoffer is terecht. De daders leken in eerste instantie spoorloos, maar dat bleek ijdele hoop. Onderzoek van de recherche leidde tot de aanhouding van de drie. Ze zitten vast en worden verhoord.

De politie deelde bij de getuigenoproep in juni van dit jaar ook het telefoonnummer van ‘Roze in blauw’. Toen liet de politiewoordvoerder weten -vanwege het onderzoek- nog niet te kunnen melden of het incident gerelateerd was aan de geaardheid van het slachtoffer (anti-LHBTI-geweld).

« | »