Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni werd een man in Barendrecht beroofd door drie andere mannen. Dit gebeurde tussen 23:30 en 00:30 uur ‘s nachts. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving en ontvoering.

De overvallers hebben het slachtoffer mishandeld en in zijn eigen auto meegenomen. Hij is bedreigd met een vuurwapen en gedwongen om zijn pincode af te geven. Er is daarna meerdere malen geld van zijn rekening opgenomen. Dit gebeurde in Barendrecht (bij het gemeentehuis/Middenbaan) , Putsebocht in Rotterdam-Bloemhof en Rotterdam IJsselmonde.

Ontvoering

Het slachtoffer reed die nacht in een rode Audi A3 Limousine met het kenteken PD-272-G toen hij door 3 mannen werd overvallen en meegenomen. Hij is bedreigd met een vuurwapen en uiteindelijk door zijn ontvoerders gedumpt langs de 3e Barendrechtseweg. Het slachtoffer werd op de parkeerplaats bij De Kleine Duiker uit zijn eigen auto gezet. De auto is inmiddels weer terecht.

Update 19 juni: Uit informatie van de politie bleek niet direct waar de ontvoering is begonnen. Informatie wijst er echter op dat dit op een parkeerplaats aan de Achterzeedijk is geweest. De politie wil vragen hierover momenteel niet beantwoorden. Ook wil de politie niet melden of er al verdachten zijn aangehouden, waar de auto is teruggevonden (en ook niet of dit de vorige week in Zwijndrecht, na een achtervolging, gecrashte opvallende rode Audi was) en of er aanleiding is om te denken dat het om anti-homo geweld gaat.

Getuigen

De politie vraagt getuigen van dit incident om zich te melden. Het kan daarbij gaan om mensen die de beroving/ontvoering hebben gezien, of deze ‘opvallende auto’ hebben zien rijden. Tips kunnen telefonisch aan de politie worden doorgegeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Ook verwijst de politie naar ‘Roze in blauw’, die telefonisch bereikbaar zijn via 088-1691234. Dit netwerk binnen de politie houdt zich bezig met de aanpak van geweld tegen homoseksuelen.

« | »