Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Een 13-jarige jongen uit Barendrecht is afgelopen maandag omstreeks 14:30 uur gedwongen om geld te pinnen en af te geven aan een groep leeftijdsgenoten die hem daartoe dwong. De familie van de jongen maakt zich zorgen over dit soort bedreigingen en wil met het delen van dit bericht graag ‘andere ouders waarschuwen’: “Waar moet dit heen in Barendrecht, die jongens moeten gestraft worden.

Het 13-jarige slachtoffer was ‘s middags op sportpark de Bongerd toen hij door 5 leeftijdgenoten richting de Middenbaan werd gedwongen en hier €20 moest pinnen bij de pinautomaat van de ING. Het geld heeft hij onder dreiging van agressie moeten afgeven aan één van de jongens, zo laat de familie van de jongen aan BarendrechtNU weten.

Namen bekend

Van de groep jongens die het 13-jarige slachtoffer hebben omsingeld zijn al diverse gegevens bekend. Een tweetal namen van de groep jongens zijn bekend bij de familie van het slachtoffer, alsook waar ze op school zitten en voetballen (die ook zijn geinformeerd over het incident). Er zal vanavond (Donderdag 17 juni 2021) aangifte worden gedaan bij de politie.

Het kan voor het slachtoffer nog van belang zijn om getuigen te hebben van de gedwongen pinactie. Of mogelijk zijn er mensen die hebben gezien hoe de 13-jarige jongen door de 5 jongens vanaf de Bongerd naar de Middenbaan werd gevolgd. Het vijftal reed op fietsen (vier heren- en één damesfiets). Ze zijn na het afhandig maken van het geld vertrokken over de Middenbaan. Tips kunnen worden ingezonden naar BarendrechtNU en zullen worden doorgestuurd aan de familie van het slachtoffer.

« | »