Gapend gat in vrachtschip na aanvaring op de Oude Maas

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de Oude Maas bij Barendrecht heeft aan het begin van de avond een aanvaring plaatsgevonden tussen twee schepen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de Heinenoordtunnel / trimbaan in Barendrecht

Eén van de schepen is inmiddels met flinke schade aan de boeg op eigen kracht naar het bouwdok Barendrecht gevaren (“Bacchus”). Het andere, veel grotere, vrachtschip (“Nordersand”) ligt momenteel nog langs de kant van de Oude Maas en heeft meer schade opgelopen. Het lijkt erop dat de Nordersand voorlopig nog op deze locatie zal liggen.

Update: Het schip is rond 01:00 uur ‘s nachts door 2 sleepboten losgehaald. Beide schepen zijn van de incidentlocatie vertrokken richting de haven van Rotterdam.

Groot gat in zijkant

In de zijkant van het schip is een groot gat ontstaan door de aanvaring, enkele meters boven het wateroppervlak en ook enkele meters breed. Rijkswaterstaat is met meerdere boten aanwezig, ook de politie heeft zich bij het incident gevoegd. Een politieboot ligt bij het schip in het bouwdok. Een ongevallenanalist van de politie voor ongevallen op het water is eveneens ter plaatse gekomen. Er werden o.a. foto’s gemaakt vanaf het uitkijkpunt van de Barendrechtse brug.

Aanvaring

Uit positiegegevens van de schepen blijkt dat de Nordersand (het grote schip) rond half zeven vanavond (Dinsdag 11 mei 2021) vanaf de Nieuwe Maas naar de Oude Maas richting Barendrecht voer. Vlak na de Heinenoordtunnel week het schip af van zijn eigen vaarrichting en kwam aan de Barendrechtse kant terecht. De Bacchus kwam op dat moment vanuit Dordrecht richting Barendrecht gevaren.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »