Dodelijk slachtoffer Rietgors getroffen door kogel, politie nog op zoek naar het wapen

BARENDRECHT – De 16-jarige jongen uit Heerjansdam, die afgelopen vrijdag om het leven kwam bij een incident in een woning aan de Rietgors in Barendrecht, blijkt te zijn getroffen door een kogel. De politie meldt dat dit duidelijk is geworden uit het onderzoek naar het incident.

Naar het wapen waarmee is geschoten wordt nog gezocht. De politie sluit niet uit dat er per ongeluk is geschoten. Getuigen die meer over het incident weten of weten waar het wapen is, worden gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 om een tip anoniem door te geven.

Aanhoudingen

Direct na het incident op vrijdagmiddag 16 april werden 3 jongeren aangehouden. Zaterdagmiddag bleek dat er 4 aanhoudingen zijn verricht en dat alle personen zijn verhoord. Ze zijn ook alle 4 alweer vrijgelaten, maar de politie gaf wel aan dat hun rol bij het incident nog onderdeel is van het onderzoek.

De politie wilde afgelopen maandag nog niet ingaan op vragen over deze vierde aanhouding en waar die had plaatsgevonden. Informatie over wie er mogelijk met het wapen uit de woning is vertrokken na het incident zijn ook (nog) niet bekend(gemaakt).

« | »