Jongen onder bedreiging van mes van geld beroofd in Park Buitenoord

BARENDRECHT – Agenten van de politie in Barendrecht hebben gisteren (Donderdag 13 augustus 2020) en vandaag (Vrijdag 14 augustus 2020) een 15-jarige jongen uit Ridderkerk en een 14-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden.

Rond 21.00 uur was een 14-jarig meisje uit Heerjansdam met leeftijdsgenoten in Park Buitenoord in Barendrecht aan het chillen toen één van de jongeren op het meisje afliep en het leuk vond om haar telefoon bij haar weg te pakken. Het meisje kreeg ondanks herhaald vragen haar smartphone niet terug. Dat kón de jongen ook niet doen, want op een gegeven moment zei hij doodleuk dat hij de weggenomen telefoon kwijt was geraakt. Ook geen van de andere jongeren kon of wilde het meisje haar telefoon teruggeven.

Update: Verdachten telefoondiefstal Park Buitenoord vrijgelaten: “Ontkennen diefstal, politie onderneemt geen verdere actie”

Aangehouden

De diefstal werd aan de politie gemeld die er meteen werk van maakte en de jongen* werd thuis aangehouden. Gaandeweg het onderzoek werd ook duidelijk dat een andere jongen de gestolen mobiel zou hebben. Ook hij werd aangehouden. De jongens zitten vast. De telefoon, met een  nieuwwaarde van vele honderden euro’s, is overigens nog niet gevonden.

* De politie spreekt in het originele persbericht van ‘de grappenmaker’ ipv ‘de jongen’, omdat nergens uit het persbericht blijkt dat het om ‘een grap’ gaat is deze bewoording vervangen door ‘de jongen’

Artikelfoto: Archieffoto van een eerdere politie-inzet in Park Buitenoord

« | »