Politieauto

BARENDRECHT – De twee jongens die afgelopen donderdag en vrijdag werden aangehouden op verdenking van de diefstal van een nieuwe telefoon zijn weer vrijgelaten, dit meldt familie van het slachtoffer aan BarendrechtNU na een update van de politie: “De verdachten zijn vrijgelaten en er volgt geen verdere actie. Ze ontkennen alles ondanks de getuigen die hebben gezien wie de telefoon van mijn dochter haar schoot heeft gepakt.

Contact

De familie van het slachtoffer wil echter nog wel graag in contact komen met de ouders van de 2 eerder aangehouden jongens, maar de politie kan/wil deze gegevens omwille van de privacy niet delen. Bent/kent u de ouders van de verdachten? De familie van het slachtoffer komt graag in contact met u over deze diefstal en de openstaande vragen: “Er zijn getuigen die hebben gezien dat *naam verdachte 1* de telefoon van haar schoot heeft gepakt en er mee weg is gegaan. Rondjes om de koepel is gelopen in park buitenoord en poef telefoon weg. Te bizar.

De jongens zijn na het incident in Park Buitenoord richting de Middenbaan gelopen, mogelijk dus nog met de betreffende telefoon, indien iemand dat heeft gezien kan dit ook worden gemeld. Het blijft bij betrokkenen nog een raadsel waarom de jongens niet gewoon vertellen waar de telefoon is gebleven.

Eerdere diefstal, bekend bij politie

Er zijn diverse aanknopingspunten die frustratie opwekken aan de kant van het slachtoffer. Zo is er aan BarendrechtNU gemeld dat er getuigen zijn geweest van de diefstal die ook met de politie hebben gesproken, er al langer verhalen bekend zijn dat één van de jongens al eerder een telefoon heeft gestolen en de vader die telefoon later alsnog op zijn slaapkamer heeft aangetroffen, de ouders ook zijn gehoord (en voorgaande punt is daarbij niet direct aan de politie gemeld, pas na verklaring van een andere betrokkene, zo meldt de betreffende betrokkene zelf), de politie de jongens al bij naam kende (en ze daarom dus snel na de diefstal thuis kon aanhouden) én er nog een melding is gedaan waarbij dezelfde jongen wordt verdacht van een telefoondiefstal bij het Waaltje in Ridderkerk. Ook was dezelfde jongen betrokken bij een brandincident in Park Buitenoord eerder dit jaar en een zaak van de politie over een scooter.

Al met al wil de familie van het slachtoffer van deze recente telefoondiefstal in Park Buitenoord graag in contact komen met de ouders van deze jongens, waarvan één uit Barendrecht (Carnisselande, noordkant) en de ander uit Ridderkerk.

« | »