Politieauto en ambulance

BARENDRECHT – Afgelopen nacht heeft er rond 03:00 uur in de wijk Nieuweland een inbraakpoging plaatsgevonden waarbij de inbrekers zijn betrapt. Buren van het getroffen huis hoorden de inbrekers tijdens hun inbraakpoging en willen nu waarschuwen voor hun werkwijze.

Het tweetal inbrekers was namelijk via de afvalcontainers (‘mini containers’) die voor het huis stonden op de erker van de woning geklommen. Daar hebben ze het glas van een ruit op de bovenverdieping ingeslagen, wat werd gehoord door de buren. De buren hebben het inbrekersduo kunnen wegjagen en de politie ingeschakeld.

Zoekactie

De inbrekers zijn vanaf de woning in de componistenbuurt gevlucht in de richting van de Middeldijk. De politie heeft nog gezocht naar de inbrekers, maar heeft ze niet meer kunnen vinden. Van de daders is alleen bekend is dat ze een normaal postuur hadden en donkergekleurde kleding droegen.

Door de ontdekking van de buren is het bij een inbraakpoging (met schade) gebleven, er zijn geen spullen gestolen. De buren die de inbraak ontdekten hebben de directe omgeving gewaarschuwd en opgeroepen om de afvalcontainers niet meer voor het huis te laten staan.

« | »