Auto in de sloot en auto op zijn kop: Meerdere ongevallen op de A15/A29 bij knooppunt Vaanplein

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Zondag 24 november 2019) hebben er in korte tijd 3 ongevallen plaatsgevonden op en rond knooppunt Vaanplein. Om tien voor half tien vanochtend (Zondag 24 november 2019) werden politie, brandweer en ambulance met spoed gealarmeerd voor een melding van een voertuig te water langs de A29.

Op de verbindingsweg van de Vaanweg (Rotterdam) richting de A15 (Ridderkerk) bleek een automobilist van de weg te zijn geraakt en in de greppel/sloot terecht te zijn gekomen.

Auto in de sloot

De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen. Het slachtoffer is in de ambulance gecontroleerd op letsel. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de greppel gehaald en afgevoerd. De verbindingsweg is ruim een half uur afgesloten geweest. Het gealarmeerde duikteam van de brandweer kwam eveneens met spoed uit Capelle aan de IJssel, maar is niet ingezet. Andere brandweereenheden hebben in de beginfase van het incident ook druk moeten zoeken naar de juiste ongevalslocatie, hun inzet bleek gelukkig niet nodig.

Auto op zijn kop

Terwijl de hulpdiensten net het eerdere ongeval aan het afhandelen waren, vond er enkele honderden meters verderop opnieuw een ongeval plaats (10:22 uur). Op de A15 ter hoogte van het provinciaal fietspad/Kooiwalbos is een auto door onbekende oorzaak op zijn kop terecht gekomen. Het voertuig lag op zijn dak op de rijbaan richting Ridderkerk. Politie, ambulances en Rijkswaterstaat waren al in de buurt en dus snel, en met vele, ter plaatse. Drie rijstroken werden afgesloten om hulp te kunnen verlenen.

Rond hetzelfde moment (10:23 uur) vond er nog een ongeval plaats op de A29. Deze aanrijding met letsel vond plaats op de locatie waar de A29 was afgesloten ivm de auto te water (thv de locatie van de pijl- en botswagen). Het is onbekend of/wat voor letsel de betrokkene bij dit derde incident heeft opgelopen.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »