Bromfietser meters meegesleurd na klap op voorruit auto Kilweg (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Om tien over half acht vanochtend (Vrijdag 17 januari 2014) zijn politie, ambulance en de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen voor een aanrijding met letsel op het Kilpad/de Kilweg.

Op de kruising van de Kilweg met de Middelweg wilde een bromfietser oversteken vanaf het Kilpad naar het fietspad naast de Middelweg. Op deze kruising staan voor zowel auto’s als verkeer op het fietspad stoplichten. Toch hebben beide voertuigen elkaar hier vol geraakt. De brommer is hierbij tegen de voorruit van de auto geklapt en ruim 10 meter meegesleurd de Kilweg op. Ambulancepersoneel en de politieagenten hebben de man zijn nek direct gefixeerd, hem op de brancard gelegd en verder behandeld in de ambulance. De brommer is zwaar beschadigd geraakt en de voorruit van de auto is volledig verbrijzelt.

De traumahelikopter uit Amsterdam was niet meer nodig en is afgemeld. De man is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij eerst langere tijd ter plaatse in de ambulance is behandeld. Het verkeer op de Kilweg heeft vanuit Carnisselande kleine hinder ondervonden doordat het verkeer over één rijbaan moest.

Korte tijd is het verkeer volledig stilgelegd in verband met het onderzoek van de politie. Bij dit onderzoek heeft de politie veel aandacht besteed aan de stoplichten op de kruising. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja wie, er door rood is gereden. De politie heeft gedurende het onderzoek ook met de bestuurder van de auto gesproken.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »