Woninginbrekers betrapt bij inslaan van schuifpui aan de Klarinetweg, buurtbewoner bedreigd bij achtervolging

BARENDRECHT – Rond kwart voor elf vanochtend (Woensdag 19 december 2018) heeft er een (poging tot) woninginbraak plaatsgevonden aan de Klarinetweg. De politie heeft, mede met hulp van de politiehelikopter, gezocht naar de 2 daders. Voor zover bekend zijn de twee mannen niet meer aangetroffen.

De daders sloegen op de vlucht nadat hun inbraakpoging werd ontdekt door een omwonende en passant. In de getroffen woning was niemand thuis op het moment van de inbraak. De woning is aan de achterzijde beschadigd geraakt.

Klappen gehoord

Eén van de inbrekers heeft volgens de getuige de schuifpui aan de achterzijde van de woning ingeslagen. De buurtbewoner hoorde een enorme klap, maar zag buiten niets toen hij uit zijn raam keek. Toen hij kort daarna nog een klap hoorde is hij naar buiten gegaan. Waarschijnlijk is dit opgemerkt door de inbrekers, want die klommen terug over de schutting en gingen er direct vandoor. Eén inbreker rende weg naar de Immanuëlkerk en verder richting het Muziekplein. De andere man zou via het achterpad (brandgang) zijn gevlucht.

De buurtbewoner is achter de inbreker aangegaan richting het Muziekplein, maar heeft de achtervolging voor zijn eigen veiligheid moeten stoppen omdat hij dreigend werd benaderd door de inbreker met het breekijzer in zijn hand. Een passant zag één van de mannen ook rennen en vertrouwde het niet, de inbreker deed het richting deze vrouw voorkomen alsof het allemaal een ‘grapje’ was, waarna hij snel verdween.

Politiewagens zijn nog door het omliggende gebied gereden, agenten te fiets hebben paadjes afgezocht en ook de politiehelikopter heeft enige tijd mee gezocht. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht, met alle getuigen gesproken en de aangifte opgenomen van de bewoner. Voor zover bekend zijn er geen spullen meegenomen door de inbrekers.

Signalement

De mannen zijn beiden licht getint en droegen bijna dezelfde (kleuren) kleding: een groene jas en spijkerbroek met zwarte muts. Eén van de mannen had een (opvallend) lang en smal gezicht. Ze droegen zwarte schoenen of mogelijk zwarte laarzen. Heeft u verdachte personen gezien rond 11:00 uur vanochtend (Woensdag 19 december 2018) die voldoen aan het signalement? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

« | »