Auto raakt bij inhaalmanoeuvre van de Schaatsbaan, rijdt lantaarnpaal uit de grond en komt tegen boom tot stilstand

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 17 maart 2018) heeft er een ongeval tussen twee personenauto’s plaatsgevonden op de Schaatsbaan. Om kwart voor drie werd een ambulance gealarmeerd om de inzittenden van de voertuigen te controleren op letsel.

Bij de aanrijding raakte één auto van de weg. De auto raakte een lantaarnpaal en kwam op het voetpad tot stilstand tegen een boom. De lantaarnpaal kwam in de tuin van een woning terecht.

Inhaalmanoeuvre

Automobilisten die achter het ongeval reden zagen hoe de grijze Ford het andere voertuig wilde inhalen. De auto die werd ingehaald nam echter de afslag naar de Windhalm waardoor de auto’s in botsing kwamen. Beide voertuigen hebben flinke schade opgelopen. Daarnaast reed de grijze Ford nog een lantaarnpaal omver en kwam de auto met een klap tot stilstand tegen een boom. De omver gereden lantaarnpaal kwam in een voortuin terecht, vlak voor de gevel van een woning

De politie is ter plaatse gekomen om het incident af te handelen. Hierbij zijn ook verklaringen van de getuigen opgenomen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig rond half vier weg getakeld en afgevoerd. De gemeente heeft een aannemer geregeld om de lantaarnpaal te komen herstellen.

De Schaatsbaan is tijdens de afhandeling van het ongeval enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Verkeersregelaars Barendrecht heeft de politie geassisteerd bij de afzetting.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »