Politie zoekt eigenaar van hond die zwaan dood beet in Riederpark

BARENDRECHT – [Update] De dierenpolitie wil graag in contact komen met de eigenaar van een hond die afgelopen weekend betrokken is geweest bij een bijtincident in het Riederpark. Een zwaan overleed door het bijtincident.

Marjan Vaal uit Barendrecht schrijft op Facebook over het incident: “De eigenaar laat deze gevaarlijke hond altijd los lopen, met als gevolg dat deze hond vandaag (Maandag 19 maart 2018) voor mijn ogen een zwaan heeft aangevallen en doodgebeten. De eigenaar, die overigens de aangevallen zwaan nog niet eens bekeken heeft, loopt met nog twee andere ook loslopende honden rond.

Dierenpolitie

De politie laat weten dat het om een hazewind hond gaat met de naam ‘Carmen’. De hond wordt uitgelaten rond het Riederpark. “Wij komen graag in contact met deze eigenaar“, aldus de politie. De getuige van het incident hoopt met haar oproep anderen te waarschuwen: “Deze oproep is bedoeld om herhaling te voorkomen. Gezien het gedrag van de hazewindhond gaat het zeker weer gebeuren. Deze keer een zwaan, volgende keer een kind?

Update

De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld bij de politie: “De taakaccenthouder dierenwelzijn gaat contact opnemen met de eigenaar en met de zaak verder aan de slag.

« | »