Politieauto

BARENDRECHT – [Updates] Een 41-jarige man uit Barendrecht moet aanstaande dinsdag voor de rechter komen vanwege een verdenking van ontucht met een 6-jarig meisje (via omroep west). De man werkte als inval-docent op een school in Gouda, maar zou tot enkele jaren geleden (2015) ook les hebben gegeven aan groep 4 en 5 op een school in Carnisselande.

BarendrechtNU is in het verleden benaderd door de man met een persuitnodiging voor de betreffende school in Barendrecht. De school is vanavond (Vrijdag 16 maart 2018) ter bevestiging om een reactie gevraagd [zie update voor de reactie].

Ontucht

Van januari 2017 tot december 2017 zou de man het meisje uit Gouda meerdere keren hebben betast. Omroep West meldt tevens dat de man volgens het OM in het bezit is van kinderporno afbeeldingen en filmpjes. De directrice van de school uit Gouda, Petra den Hollander, wilde vrijdag niet ingaan op vragen van Omroep West: ‘Ik mag u alleen doorwijzen naar het OM‘. Het AD schrijft dat “Het meisje zou zijn betast bij haar vagina en billen.

Update, Zeppelin: “Overtuiging dat er in de periode op onze school niets ongepast is gebeurd

[21:00 uur] De volledige reactie van directeur Frans de Leeuw van O.D.S. De Zeppelin:

In 2004 is de betreffende leraar aangeklaagd en in eerste instantie vrijgesproken voor vermeende ontuchtige handelingen. Toen is hoger beroep ingesteld door de ouders van het kind en ook daar is hij vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Vrijspraak in hoger beroep daar moeten we ons allemaal bij neerleggen. Dus ook zijn toenmalige werkgever. Terugkeer op de school was ook niet tegen te houden en was al lang voor mijn aantreden gebeurd. Na mijn aantreden in 2012 heb ik kennis genomen van dit dossier en heb ik hem duidelijk gemaakt dat dit aan hem blijft kleven en dat hij door mij en mijn collega’s bijzonder goed in de gaten gehouden wordt. Dat is in de jaren dat hij nog bij ons gewerkt heeft ook heel intensief gedaan. Wij hebben daarom ook de overtuiging dat er in de periode op onze school niets ongepast is gebeurd.

Hij vervolgt: “Zijn plotselinge ontslag in 2014 heeft niets te maken met handelingen zoals die mogelijk in Gouda hebben plaatsgevonden. Naast een onzekerheid en een onbehaaglijk gevoel over zijn betrouwbaarheid is de ontslaggrond volledig te vinden in zijn onderwijskundig en pedagogisch handelen. Dat daar met ouders niet over is gecommuniceerd heeft alles te maken met de wetgeving rond privacy en de overeenkomst tussen de jurist van zijn werkgever en zijn advocaat. Hierin werd mij verboden om over het ontslag mededelingen te doen.
In het nu nog lopende onderzoek zijn volgens de recherche geen aanwijzingen gevonden dat hij zich in de periode op de Zeppelin schuldig heeft gemaakt aan laakbaar handelen met kinderen van onze school. Ik heb aan de recherche mijn handelwijze in de loop van deze jaren voorgelegd. Zij oordeelden dat ik juist gehandeld heb en ik kan ook nu niet bedenken wat ik anders of beter had moeten doen.

Update

[19:50 uur]  Een drietal ouders van (voormalige) leerlingen van de school hebben na publicatie van dit artikel aangegeven dat de leraar in kwestie plotseling niet meer op school kwam. Hij zou vlak voor het eind van het schooljaar op staande voet zijn ontslagen, de reden hiervoor is onbekend. Dezelfde man is ruim 10 jaar geleden ook al eens plots van de school verdwenen als docent waarna hij weer is teruggekeerd. Zie de bovenstaande update voor de reactie van de directeur van De Zeppelin.

« | »